Overslaan en naar de inhoud gaan

Veendam 1894 ijzersterk in de zaal

Door op zaterdag, 31 december, 2011 - 20:38

VOETBAL - In de winterstop duiken de amateurclubs traditiegetrouw massaal de zaal in. Zo ook Veendam 1894. Het 1e zaterdagelftal van Veendam 1894 heeft gekozen voor deelname aan het prestigieuze Indoorsoccer in Winschoten, terwijl het 1e zondagelftal al jaren een graag geziene gast is op het Kersttoernooi in Gieten. Zowel in Winschoten als in Gieten presteert Veendam 1894 uitstekend en heeft het zich in beide gevallen weten te plaatsen voor de grote finaledag.

Indoorsoccer
Indoorsoccer in Winschoten wordt in tegenstelling tot het ‘echte zaalvoetbal' gespeeld met een boarding, iets wat veel spektakel met zich meebrengt. Het toernooi in de Molenstad is dan ook al jaren razend populair en geldt als één van de meest prestigieuze toernooien in de regio. Veendam 1894 (zat) heeft zich tijdens dit toernooi ontpopt als één van de grote smaakmakers en plaatste zich voor de grote finaleavond op 6 januari. De geelzwarten waren afgelopen vrijdag in de laatste voorronde te sterk voor achtereenvolgens PJC, MOVV en WVV (zat). Doordat deze poulefase winnend werd afgesloten moest in een rechtstreeks duel met VVS uitgemaakt worden welke ploeg zich zou kwalificeren voor de finaleavond. Dit duel werd uiteindelijk met 2-1 gewonnen door Veendam 1894 via treffers van Katircioglu en Hulsing. Vrijdagavond 6 januari a.s. zal Veendam 1894 in een kolkende sporthal in Winschoten een gooi doen naar de hoofdprijs. Maar de tegenstand zal dan wel van iets hoger niveau zijn met o.a. de erkende zaalvoetballers van WMC en het altijd sterke WVV.

Kersttoernooi Gieten
Net als bij Indoorsoccer in Winschoten, is ook in Gieten de weg naar finale niet makkelijk. Maar Veendam 1894 (zon) plaatste zich na twee voorrondes uiteindelijk vrij simpel voor de grote finaledag op 7 januari. In een poule met BSVV, VKW, Asser Boys en Gieten werd de ploeg van coach Hans Kamphuis tweede en dit bleek voldoende voor een finaleplaats. Op zaterdag 7 januari belooft de finaledag een groot spektakel te worden. Veendam 1894 is namelijk ingedeeld in een poule met de eeuwige rivalen Muntendam en Wildervank.