Sport

Nieuwsbrief SportClub Veendam



VOETBAL - SC Veendam wil graag aanvaller Lars Hutten huren van eerstedivisionist Willem 2. Voor de rest van dit seizoen en daarmee zijn beide clubs het overeens. Veendam wil dat dus wel maar daarna willen ze hem graag een twee-jarig contract aanbieden. Of Willem 2 het hier mee eens is, is de vraag.

Mededeling clubleiding
Algemeen manager Hans van der Zalm heeft besloten om af te zien van de functie van algemeen directeur. Van der Zalm was per 1 januari beoogd opvolger van Henk Eising.
Van der Zalm ondervindt veel weerstand vanuit diverse geledingen, binnen en buiten de club, tegen zijn westerse ‘Haagse' afkomst. "Het lijkt een (voorlopig) niet te slechten hindernis voor zowel de omgeving als voor mijzelf."
Daarnaast laat Van der Zalm weten enorm teleurgesteld te zijn in de beleving en medewerking van de gemiddelde Veendammer en Oost-Groninger, wetend dat hiermee de welwillende te kort wordt gedaan. "Je moet vertrouwen kunnen hebben in de toekomst van zowel SportClub Veendam als in die van mijzelf." Van der Zalm blijft voor de korte termijn, op interim basis en met instemming van de clubleiding, wel beschikbaar als algemeen manager. "Het onderstreept wat mij betreft ook dat wij niet met ruzie uit elkaar gaan."

Trainingskamp in januari
SportClub Veendam belegt in de eerste week van januari een trainingskamp in Odoorn, en wel in het bekende etablissement de Oringer Marke. Dankzij het horecabedrijf is de selectie in staat om zich optimaal voor te bereiden op de tweede helft van het seizoen. Woensdag 4 januari wordt er in Odoorn een sponsormiddag en -avond gehouden.