Sport

Spectaculaire Hang and Jump en finales klasse L Indoor Veendam



ZUIDBROEK - Op woensdag 28 december zijn de laatste voorrondes en de finales in de klasse L gereden. Tijdens deze spannende wedstrijden sprong de kleine finale er bovenuit. Yvonne van Dijk met Coco Chanel won deze wedstrijd. De finale in de klasse L werd gewonnen door Claus Beishuizen met Vdl Camillo. Tijdens het spectaculaire Hang and Jump won Martijn van Geel met hanger Daan van Geel en paard Brego.

Het duo Van Geel behaalde 1670 punten tijden Hang and Jump. Op de 2 de plaats eindigde Amber Meijer, rijdend op Puhr, samen met Melissa Postma met 1640 punten.

Beste combinatie over alle wedstrijden in de klasse L werd Weite Oldenziel met Ofichem's Airda.

De top 10 van elke rubriek en de uitslag van Hang and Jump is als bijlage bijgevoegd. De volledige uitslagen zijn te vinden op www.indoorveendam.nl.

Op 29 december stond Indoor Veendam geheel in het teken van de GMB KNHS / KWPN Hengstencompetitie.

Showavond
Gedurende het concours wordt extra stil gestaan bij het 50-jarig jubileum. Met als hoogtepunt de speciale jubileum showavond op 30 december met onder meer een keuring oude stijl, klassieke dressuurles met medewerking van oud-ruiters en een Koetsenshow.

Stalen Ros
Op 27 december is ook de eerste fiets verloot. Ieder wedstrijddag wordt er 's avonds een fiets verloot die beschikbaar is gesteld door de Rabobank. Loten hiervoor kosten € 2,00 en de helft van de opbrengst is bestemd voor de ondersteuning van het Nederlandse team menners aangepast sporten (o.a. voor de trainingen) richting het WK 2012.

Alle niveaus
Alle aspecten van de paardensport komen in Zuidbroek aan bod en alle niveaus van hoog tot laag krijgen de kans zich op dit podium te laten zien. Zo verschijnen niet alleen topruiters van het springen aan de start, maar ook de jeugd met hun pony's, aanspanningen en dressuurpaarden. Nieuw in het internationale deel is het feit dat ruiters ook met jonge paarden competitie kunnen rijden.

Op 4 januari geeft Adelinde Cornelissen een clinic en een kür op muziek. Voor deze show neemt zij een nieuw paard mee. Met dit paard heeft zij nog niet eerder tijdens een concours gereden. Een primeur voor Indoor Veendam!

Programma
Het Internationaal Indoor Concours Hippique in Zuidbroek begint eindigt op 7 januari. Op 31 december en 1 januari zijn er geen wedstrijden. Kijk voor het volledig wedstrijdprogramma op www.indoorveendam.nl.