Nieuws

Geweldige opkomst Kerstsamenzang in Zuidbroek



Door Dorpsraad Zuidbroek

KERSTAVOND - Het nieuwe dorpsplein in Zuidbroek ziet er gezellig uit. De kerstboom brandt, de kerstmuziek klinkt, de met lichtjes versierde tent met warme glühwein en chocomelk staat uitnodigend klaar, de vuren en kaarsen branden. Geen sneeuw, zoals vorig jaar, maar de temperatuur is heerlijk.

Kortom, Dorpsraad Zuidbroek is klaar om de inwoners van Zuidbroek te ontvangen voor de kerstsamenzang. Vanaf half negen stromen de inwoners toe en om negen uur staat ons dorpsplein vol met mensen. Jongeren delen drinken, lekkers en liedteksten uit en de Kerstman en Kerstvrouw heten de mensen welkom.

Helaas blijkt dan de geluidsinstallatie niet berekend te zijn op zoveel mensen, zodat de techniek ons even in de steek laat. Maar gelukkig werd dit opgevangen door muziekvereniging Oosterbroek, die met heel veel mensen en dus veel instrumenten waren gekomen en zo op een prachtig, ouderwetse manier, de kerstliederen liet klinken over het dorpsplein.

Jammer was het wel voor de dansgroep Place2Be, dat hun ingestudeerde dans nu niet tot hun recht kwam, maar geweldig dat zij het evengoed wel probeerden. Volgend jaar krijgen zij natuurlijk een nieuwe kans en er heeft zich al een vrijwilliger aangeboden om dan het geluid voor zijn rekening te nemen. Daar zijn we natuurlijk ontzettend blij mee, want de kerstavond wordt voor én door inwoners van Zuidbroek georganiseerd.

Na het vertrek van muziekvereniging Oosterbroek richting Noordbroek, bleven tientallen groepjes mensen nog gezellig nakletsen bij het vuur onder het genot van een drankje en kerstbrood, wat werd aangeboden door de dorpsraad.

Rond de klok van elf was het plein weer leeg en kon de kerst beginnen.
Dorpsraad Zuidbroek wenst iedereen een gezond 2012, een jaar vol hoop en mooie dromen en het geloof, de passie en liefde om deze dromen te realiseren.

Wij hopen volgend jaar weer op uw komst en iedereen die ideeën heeft voor een volgende kerstsamenzang of andere activiteit die de gemeenschapszin kan bevorderderen, wordt van harte uitgenodigd zich bij één van de dorpsraadleden te melden (www.dorpsraadzuidbroek.nl).

Tot volgend jaar!