Nieuws

Voedselbank kerstactie met verrassingen



KERSTACTIE - Met de nieuwe extra diepvriezer van de Voedselbank Veendam Menterwolde is er weer voldoende ruimte voor ingebracht bederfelijke waar. De acht vrijwilligers van de Voedselbank hebben de afgelopen week keihard gewerkt om 135 kerstpakketten op tijd klaar te hebben. Daarna kon er nog worden bijgemaakt. Men is veel onderweg geweest om de levensmiddelen op te halen.

Winkler Prins leerlingen hebben op de locaties Pinksterstraat en Raadsgildenlaan een aantal weken levensmiddelen verzameld. In totaal zijn er tussen de 50 en 60 dozen gebracht over twee of drie keer. De actie is spontaan gehouden en hebben de Voedselbank benaderd. De vrijwilligers waarderen dit enorm. Zij willen ook hun dank uitspreken voor elke gift die gedaan is.

Chauffeurs van Qbuzz hadden in Winschoten geld ingezameld. Van het geld is diverse soorten fruit, yoghurt, chocolademelk e.a. voor de kinderen gekocht. En de producten werden daarna in schalen verpakt. Er zijn maar liefst 90 schalen gebracht door een mevrouw. Het was magnifiek, vertelde een vrijwilligster. Helemaal te gek.

Er is twee dagen gewerkt om de pakketten klaar te maken. Tijdens het werk werd er door particulieren tassen met voedsel ingebracht. Een klapper was ook de 125 rollades dat van een slagersbedrijf afkomstig was. Voor de vrijwilligers geeft het een extra boost.

Toch was Trijnie wel zorgelijk, een aantal weken was er zelfs geen aanvoer meer vanuit Rotterdam, van waaruit de voedselbanken in Nederland bevoorraad worden. Maar door de recessie komt er wel meer cliëntèle aan de balie van de Voedselbank. De voedselbank bedient 150 cliënten. De situatie was zo nijpend dat de Voedselbank een paar weken dicht is geweest. Ze hoopten op de inwoners van de gemeente Veendam en van Menterwolde.

Tijdens de eerste week van de kerstactie kwam er nog niets binnen en daar waren ook wel zorgen over. Maar in de tweede week was het gigantisch.

Er zijn in totaal 135 dozen opgehaald. Deze mensen hebben tijdens de kerst iets extra's in het pakket. De vrijwilligers kunnen van hun welverdiende kerstvakantie genieten.


Voor meer foto's, zie ons fotoalbum