Nieuws

Diepvrieseiland voor Voedselbank Veendam



KIPPENVELGEVOEL - Vanmorgen was er een bijzonder moment voor de vrijwilligers van de Voedselbank Veendam. Om kwart over acht werd er een grote diepvrieseiland gebracht door het transportbedrijf Oldenburger|Fritom. Ditmaal had het bedrijf zelf een bestemming uitgezocht en de lading was deze keer niet van een klant.

Nicole van Domselaar, manager bedrijfsvoering bij Oldenburger, verteld; "normaal wordt er ieder jaar een kerstpakket gegeven aan alle zakenrelaties als dank voor het getoonde vertrouwen. We hadden gedacht om het dit jaar eens anders te gaan doen. We hebben drie projecten waar we voor hebben gekozen. Waar de Voedselbank er een van is. De zakenrelaties werden benaderd en iedereen was positief".

"Wat we al jaren doen is het ondersteunen van SEWA, dat een project in Nepal heeft. Onder begeleiding van de dochter van een van onze vrachtwagenchauffeurs worden dakloze kinderen terug begeleid naar hun familie. Er wordt gezorgd dat de familie een inkomen heeft zodat het kind ook naar school kan. Via realistische en kleinschalige projecten wordt dit gerealiseerd. Zelfredzaamheid staat hierin centraal, en er is samenwerking met de plaatselijke bevolking met respect voor hun cultuur".

"Het derde project dat ook altijd al ondersteund wordt is KIKA. Ook hier wordt er voor kinderen gewerkt. Kinderen staan centraal en ook in gezinnen die afhankelijk zijn van de Voedselbank zijn er kinderen".

Er is contact gezocht met de Voedselbank en gevraagd wat er nodig is. Een diepvrieseiland was al langer gewenst.

De vrijwilligers van de Voedselbank werken keihard. Nicole vindt het fantastisch dat er mensen zijn die hun bestaan ten dienste stellen van anderen, wat zij heel bijzonder vind. En het was een voorrecht voor haar om de vrijwilligers een duwtje in de rug te mogen geven.

Nicole vervolgt; "voor het bedrijf kon deze uitgave ook wel, maar aan de vrijwilligers en aan dat wat ze doen wordt een warm hart toegedragen".

De diepvriezer is van het type dat ook in de supermarkten wordt gebruikt. Er was aan Trijnie van de Voedselbank wel vooraf gevraagd wat de afmetingen waren van de plek waar het moest staan.

Voor het anders zo stoere Trijnie was het een kippenvelmoment. Het greep haar wel aan. Dat komt niet goed, zei ze later lachend. Voor Nicole was het een heel mooi moment, het gaf een warm gevoel. Dat heeft ze ook gezegd, aldus Trijnie.


Een Interview van Wim Dussel van Radio Parkstad.


Voor meer foto's, zie ons fotoalbum