Nieuws

Overhandiging cheques door Rotaryclub tijdens Sterren Stralen



WINTERMAALTIJD - Dit jaar werd onder verantwoordelijkheid van de Stichting Rotary Projecten te Veendam rond de kerst 2011 wederom de actie Sterren Stralen gehouden. De opbrengst is bestemd voor kinderen in Veendam. Die vanwege financieel onvermogen van hun verzorgers in de knel zitten. Of om dezelfde reden niet mee kunnen doen aan activiteiten die voor de ontwikkeling van een kind zo wenselijk zijn, dan wel anderszins zorg behoeven.

De afgelopen jaren is er hoofdzakelijk gekozen voor het kinderprogramma ‘Kinderen in de knel'. Dit programma is voor kinderen opgezet die het thuis zo arm hebben dat ze niet mee kunnen doen aan bijzondere dingen op school. Zoals het niet mee kunnen doen aan excursies, aan sport of het niet naar de muziekschool kunnen gaan. De ondersteuning van de Rotary gaat via de Stichting Leergeld verlopen en deze stichting is met 75% van de opbrengsten de hoofdbegunstigde.

Er zijn vier goede doelen uitgekozen waar kinderen mee gemoeid zijn. Een deel van de opbrengst gaat naar Humanitas, dat jaarlijks de kinderkampen organiseert. Een ander deel wordt gedoneerd aan de Cliniclowns van de Stichting Wuppie en Wappie. Zij treden gratis op voor zieke kinderen. En er gaat een deel naar de eigen Rotary Vlielandkamp, een vakantiekamp op Vlieland voor kinderen die door omstandigheden niet met vakantie kunnen.

 

Op de kerstmarkt in Veendam was er door de Rotaryclub geld ingezameld ten gunste van deze goede doelen. Afgelopen dinsdagavond kwam daar als klap op een mooie vuurpijl een mooi bedrag bovenop. Tijdens de jaarlijkse wintermaaltijd met de traditionele stamppotten en bijbehorende lekkers werd door donateurs voor 50 euro aangeschoven aan de dis. Dit onder de akoestische muzikale klanken van Herby and the Guitarguy. Traditioneel Hollands en traditionele Amerikaanse muziek, het ging erin als koek. 

Na de maaltijd was het de beurt aan de veilingmeester van de Rotary om, onder toeziend oog van de notaris, twee mooie objecten onder de hamer te brengen. Er werd flink geboden voor een schilderij van de schilder Erik Zwezerijnen uit Groningen. Deze schilder heeft met zijn werk o.a. in New York geëxposeerd. Het werk voor de goede doelen is geheel belangeloos speciaal voor de goede doelen gemaakt. Er was tevens een speciale fiets, de ‘Lucky Ride', het tweede stuk dat onder de hamer ging. De fiets is gedessineerd door de beroemde tattoo-artiest Henk Schiffmacher uit Amsterdam.

De schilder mocht zijn eigen werk gaan veilen en voor 1150 euro mocht Ketler Aannemersbedrijf het in bezit krijgen. De aannemer zijn vrouw wilde het graag hebben, maar het werk sprak de aannemer zelf ook aan vanwege de drie gebouwen, vanBeresteyn, het Veenkoloniaal Museum en het Raadhuis van Veendam. Vooraf wist hij wel dat de kunstenaar een stuk beschikbaar zou stellen, maar niet welke het zou zijn.

De Henk ‘Hanky Panky' Schiffmacher fiets heeft 900 euro opgebracht en is gekocht door het Santibri Verspreidingsburo. Het is ons niet bekend of er ook nog op gefietst is.

Naar de Stichting Wuppie & Wappie, de Stichting Rotary Vlielandkamp en de Humanitas kindervakantieweken gaat elk dit jaar 1600 euro. De Stichting Leergeld Veendam kreeg 11.200 gedoneerd.

Buiten straalden de duizenden lampjes in de grote kerstboom op het Museumplein. Deze kerstboom is ook door de Rotaryclub geschonken. De gedachte achter de lampjes zijn de stralende sterren die symbolische eer betonen aan dierbare anderen en aan hen die zich voor die anderen willen inzetten.


Voor meer foto's, zie ons fotoalbum