Sport

Gezocht: nieuwe tribunenamen Gjaltemastadion



VOETBAL - Sportclub Veendam gaat op zoek naar nieuwe namen voor de vier tribunes van het Gjaltema-stadion aan de Langeleegte. Supporters en sympathisanten van onze Kolonistenclub krijgen tot 31 januari 2012 de gelegenheid om hiervoor hun suggesties aan te dragen.

Want wees eerlijk: tribune OJ of Noordtribune appelleren niet echt aan het ware Veenkoloniale voetbalgevoel. Dat kan beter!

Wat is in het kort de bedoeling?

De clubleiding heeft er bewust voor gekozen om géén namen van spelers te koppelen aan de tribunedelen. Onze voetbalhelden krijgen in 2012 namelijk een prominente plaats in de zogeheten ‘Lane of Legends', zoals we de toegangsweg naar ons stadion gaan noemen. Hierover binnenkort meer nieuws. De club heeft voor dit bijzondere plan onlangs een vergunning aangevraagd bij de gemeente Veendam.

Wij zijn op zoek naar tribunenamen die appelleren aan de historie van de club, aan de streekgebonden traditie van de Veenkoloniën en de cultstatus die SC Veendam momenteel in de volle breedte uitdraagt.

De nieuwe clubnaam, het nieuwe clublogo met de turfkruier en het nieuwe wedstrijdshirt met de klassieke V op de borst waren daar de eerste voorbeelden van.

Wat het gaat worden? We zijn benieuwd.

SportClub Veendam staat open voor alle denkbare ideeën en suggesties. Na 31 januari gaat een deskundige jury zich buigen over de inzendingen. Deze jury maakt een selectie, waaruit opnieuw de fans van SC Veendam hun definitieve keuze maken. De nieuwe namen worden dan met ingang van het seizoen 2012-13 geïntroduceerd.

Suggesties naar: tribune@sc-veendam.nl.