Overslaan en naar de inhoud gaan

Sponsoractief tijdens 24 uurs race Zuidwendingteam Feiken en Agema in actie voor Stichting Semmy

Door op dinsdag, 13 december, 2011 - 12:25

24 UUR - Op 28 en 29 december wordt de 21e editie van de 24 uur van Zuidwending verreden waarbij met miniatuurauto's, schaal 1:32, wordt geracet op een digitale Carrera racebaan van zo'n 30 meter. Elk jaar wordt deze race verreden als afsluiter van het jaar in Dorpshuis de Wending te Zuidwending. De traditie is in 1986 ontstaan en na een paar jaar van afwezigheid is in 2008 de race weer opgepakt door een groep enthousiaste vrijwilligers. De race wordt gereden door 6 teams bestaande uit twee coureurs welke om de beurt 2 uur achtereen rijden, net als bij de 24 uur van Le Mans.

De digitale Carrera baan, in gebruik sinds 2010, maakt de race realistisch, spannend en leuk voor het publiek om naar te kijken. Het is niet enkel rondjes rijden, maar er zijn inhaalacties nodig om je voorligger te passeren en men moet tijdig de pits opzoeken om te ‘tanken'. De race-marshals zien toe op een sportief verloop van de race en staan met een heuse safety car (1:32) klaar om in te grijpen indien dat nodig is. De strijdende coureurs rijden 12 manches van 2 uur waarbij punten worden verdeeld. Het team dat na 24 uur de meeste punten heeft mag zich Winnaar van de 24 van Zuidwending 2011 noemen!

Dit jaar is de race extra bijzonder omdat er 1 speciaal team meedoet voor de overwinning, maar dan letterlijk, overwinnen en overleven: Het initiatief van Koos Feiken en Rene Agema, het team heeft besloten zich te laten sponsoren om met hun deelname zo veel mogelijk geld in te zamelen voor Stichting Semmy. Stichting Semmy spant zich in om de levensverwachtingen en uiteindelijk de overlevingskansen te vergroten van kinderen die zijn getroffen door een hersenstamtumor, een zogenaamd ´ponsglioom´. In Nederland krijgen jaarlijks ongeveer 125 kinderen te maken met een hersentumor, waarvan circa 80 een glioom waarvan circa 18 in de hersenstam. Het onderzoek naar deze ziekte komt niet van de grond en dat heeft de heren aangezet tot deze actie. Gliomen zijn uiterst agressief en veelal dodelijk. Semmy overleed 11 maanden na de fatale diagnose op 22 juni 2007 en werd slechts vijf jaar oud.

De ambassadeurs van Stichting Semmy zeggen het volgende:
prof. dr. Kaspers (hoofd kinderoncologie en -hematologie van VUmc) geeft als volgt het belang van Stichting Semmy weer: "Onderzoek naar tumoren van de hersenstam is dringend noodzakelijk en de enige kans om de huidige zeer slechte kansen op genezing van kinderen met deze vorm van kinderkanker te verbeteren".

Wendy van Dijk (TV-persoonlijkheid)
‘Hoop doet Leven' Het idee dat kinderen zelfs de hoop op beterschap wordt ontnomen vind ik echt ondraaglijk. Daar moeten we met z'n allen iets aan doen!