Overslaan en naar de inhoud gaan

Veldrijden Veendam

Door op dinsdag, 13 december, 2011 - 21:55

Door Eppo Karsijns namens de Stormvogels

VELDRIJDEN - Afgelopen zondag organiseerde wielervereniging de Stormvogels uit Veendam weer de jaarlijkse InterClub Wedstrijden veldrijden en ATB. Net al voorgaande jaren was een mooi parcours uitgezet in het Borgerswold.

Het weer was prima, droog met een bewolkte hemel en af en toe een waterig zonnetje. De jeugd ging als eerste van start in 3 leeftijd categorieën op een kort parcour van 1,9 km. Er werd flink strijd gevoerd en ook deze jeugdige renners van 8 t/m 13 jaar lieten zien dat ze op het modderige parcours prima uit de voeten konden.

Na de pauze kwam de gecombineerde start van de nieuwelingen, junioren en dames. Na een verwoede strijd kwam uiteindelijk Ruben Karsijns, junior bij de Stormvogels als eerste over de streep. De 17 jarige Muntendammer was in zijn nopjes met deze overwinning. Vorig jaar won hij het eindklassement veldrijden van de ICW competitie zonder één overwinning en was er dus op gebrand om in zijn thuiswedstrijd te winnen. Hij staat nu op een tweede plaats in het algemeen klassement.

Bij de dames eindigde Erika Broekema uit Wildervank, rijdend voor de NWVG, op de eerste plaats bij de dames ATB. Sandra Jansema uit Veendam werd derde in deze categorie.

De eliterenners startten daarna voor hun race. Het parkoers was door de eerste wedstrijden al flink modderig geworden. Het veld werd dan ook volledig uit elkaar gereden. Uiteindelijk won ex-Stormvogel Anne Fokkema uit Stedum met grote overmacht. De renner, die tegenwoordig voor de VW Emmen uit komt, kon dan ook tevreden huiswaarts keren. Bij de elite ATB won Onno Reijnhout uit Groningen.

Op 15 januari doet het moddercircus opnieuw Borgerswold aan. Een tweede ICW staat dan op het programma. Door de prima mogelijkheden, de goede organisatie en een mooie parcours werd de Stormvogels de mogelijkheid gegeven een tweede wedstrijd op de kalender te zetten, wat ze maar al te graag doen.