Nieuws

Talentenjacht Klassiek-Akoestisch Winkler Prins



Door Stef Vissinga van de Winkler Prins

WINKLER PRINS - Ondanks het regenachtige en koude weer wisten veel leerlingen, ouders en oud-leerlingen van de WP vrijdagavond de weg te vinden naar de jaarlijkse talentenjacht. De zaal zat weer goed vol en kon genieten van een afwisselend programma.

Er traden 15 acts op met ongeveer 30 deelnemers en de presentatie was in handen van uitwisselingsstudent Joao de Fontoura uit Brazilie, Jasmijn Bouzoraa en Huub Kuiper. De avond werd georganiseerd door de docenten J. Leeuwerke (muziek/ckv) en S.Vissinga (drama/ckv) i.s.m.10 leerlingen VWO-4 CKV, die zich hebben ingezet voor een vlekkeloze avond!

Uitslag:
Originaliteitprijs Kazoowieso (Joep Kiewiet en Rient Wighering) met: ‘I will Survive' (Gaynor)
No 3: Nikky Nikky Rademaker met: ‘Wonderwall' (Oasis)
No 2: Luke & Band Luke v.d.Koog, Nikky Rademaker, Rueben Vorstenbosch met: ‘The A Team' (Ed Sheeran)
No 1: Mindrush met een eigen nummer: ‘Choices'.

Een heuse polonaise door de zaal, veroorzaakte Kazoowiezo met hun disconummer van Gloria Gaynor! Een bijzondere humoristische versie. Vandaar dat niemand het vreemd vond dat zij de ‘originaliteitsprijs' kregen. Meer verrast was Luke van der Koog, die voor het eerst zijn zangkunsten vertoonde! Prachtige stem en terecht een tweede plaats. Maar ja...dan heb je nog Mindrush. Een groep die flink aan de weg timmert en met een eigen nummer op het podium verscheen. Sterke zang van Miron Westerhof en een ingespeeld team! Voor de jury, onder aanvoering van Kasper Talens (oud-leerling/muzikant), de duidelijke winnaars.

Als hoofdprijs treden zij samen met Luke & Band op tijdens het Nieuwjaarsfeest van de Gemeente Veendam op zondagavond 1 januari 2012 in cultuurcentrum vanBeresteyn.