Overslaan en naar de inhoud gaan

Plusine Veendammer Judokampioenschapeen groot succes

Door op maandag, 12 december, 2011 - 08:34

Door Marcel Joling

JUDO - Het was afgelopen zaterdag in de Parkstadhal in Veendam een drukte van belang. Judoschool Veendam organiseerde voor de vierde maal het Plusine Internationaal Veendammer Judokampioenschap en hier kwamen maar liefst 420 judoka's in actie. Judoka's uit geheel Nederland en enkele judoka's uit Duitsland betraden afgelopen zaterdag de mat. Het toernooi is door de hulp van maar liefst 50 vrijwilligers uitstekend verlopen en zal volgend jaar het lustrum vieren.

Voor de drie best presterende verenigingen werd aan het eind van de dag de Paul Siekman bokaal uitgereikt. Als klap op de vuurpijl wist de organiserende club (Judoschool Veendam) de eerste plaats in dit klassement te behalen. Als tweede eindigde Sportschool Poelstra uit Sneek, derde werd Stichting Topjudo Nijmegen.

De Veendammer judoka's wisten dus wel raad met het thuisvoordeel. Zij behaalden maar liefst 18 prijzen.
Kampioen werden Annelie Bultena, Maaike Hoeksema, Anniek Potze, Amy Smit, Tore de Vries, Roan Plagge, Lennart Siefkes en Jeffrey Klein. Een tweede prijs werd behaald door Kim Smit, Reamon Scholtens, Sije Wiersma, Thijmen Engels en Matteh Engels. De judoka's Ione Ufkes en Rowan Huisman werden keurig derde. Een verdienstelijke vierde plaats was er voor Dries Wiersma, Lars van Oostrum en Koen van der Beek.