Nedmag/Kisuma Flash Veendam 1 - Sudosa-Desto 2

Door op zondag, 11 december, 2011 - 11:12

Door Jan Hendrik Poot van Flash

VOLLEYBAL - Wegens omstandigheden is de wedstrijd een week eerder gespeeld. Om 14.30 uur begon de wedstrijd in de Sorghvliethal, want de Parkstadhal lag bezaaid met judomatten.

Flash was lichtelijk gehandicapt, want spelverdeelster Esther Tunteler zit in Ghana (bij haar zusje Chista en tevens andere spelverdeelster). Maar gelukkig konden Aniek Hulzebos uit dames 2 en veteraan Carin Houwing deze plek invullen, waar we erg blij mee waren.

Dames 1 startte met de volgende dames: Aniek Hulsebos, Sandra Laarman, Marlinda Gorens, Colinda Makken, Marloes Ham, Ellin Frericks en Leonie Kragt. De set werd sterk gestart, maar al gauw kwamen de foutjes en liepen de tegenstanders uit Assen verder en verder uit.

Coach Henk Schreuder ging wisselen om het beter te laten lopen, alleen mocht dit niet baten. Vera Snoek kwam erin voor Leonie Kragt en Carin Houwing voor Aniek Hulzebos, maar desondanks ging set 1 naar de tegenstanders.

Op naar set 2, die we echt wilden pakken. De meiden uit Assen dachten daar hetzelfde over en die kwamen wel goed uit de startblokken. Flash keek al snel tegen een achterstand aan. Weer werd er gewisseld in de hoop om de achter-stand bij te trekken, dit leek goed te gaan, maar Sudosa-Desto wisten deze set weer te pakken.

Balen als stekkers wisselden Henk en zijn meiden van kant. Om met winst naar huis te gaan, moesten de volgende 3 sets gewonnen worden. De knop moest om, ‘ons' spel moest gespeeld worden, koppen bij elkaar en vol gas!

Zo startten we set 3 en 4 ook, wat zijn vruchten afwierp. Winst! En alle opties om deze wedstrijd winnend af te sluiten lagen weer open. Set 5 werd gestart, maar hoe? We keken tegen een enorme achterstand aan en dat bleef helaas zo, waardoor Sudosa-Desto 2 de set en daarmee ook de wedstrijd naar zich toe trok.

Dames 1 kon de lijn van 4-0 winst niet voortzetten en moest een 3-2 nederlaag incasseren met de volgende setstanden: 16-25, 20-25, 25-22, 25-16 en 08-15.

Op zaterdag 14 januari 2012 wordt Donitas 4 ontvangen, hopelijk kunnen de meiden van Nedmag/Kisuma dames 1 het nieuw jaar inluiden met een mooie, gewonnen wedstrijd! Tot dan, allen!