Nieuws

Sfeervolle Kerstmarkt in Margaretha Hardenbergkerk



SFEERVOL - In de Margaretha Hardenbergkerk was op vrijdagavond en op de zaterdagmiddag een sfeervolle kerstmarkt. Er waren kraampjes met 17 standhouders met hun waar aanwezig. Over de beide dagen is deze gezellige kerstmarkt goed bezocht geweest. Ook de kerstman liet af en toe zijn bel horen. Tijd voor een rondje Glühwein?

Er waren drie soorten Glühwein te proeven. De traditionele uiteraard, maar daarnaast de Adriaantje met rum (een kwart deel ervan uitmakend) en een Glühwein de Margaretha, deze was met cointreau bijgevuld. Cointreau is een veelgebruikte drank bij cocktails. In de de Glühwein gaf het een bijzondere combinatie. De twee Wildervankse varianten deden de wangen nog wat meer gloeien.

De Adriaantje is genoemd naar de vervener en de stichter van Wildervank, Adriaan Geerts Wildervank. En de Margaretha naar zijn echtgenote en de stichtster van de voormalige kerk. De jonge mixer van de dranken deed het met grote behendigheid. Het wordt nog wel wat met die jongen.

Het shantykoor De Roergangers uit Stadskanaal maakten de sfeer compleet. Op vrijdagavond hadden de Zingende vrouwen van Nu de kerstsfeer verhoogt.

Tijdens deze editie zijn er 50 procent meer bezoekers geweest. Een teken dat de kerstmarkt in de voormalige kerk goed is aangeslagen. Het bestuur is dan ook zeer tevreden. De kerstmarkt werd dit jaar voor de vierde keer gehouden en het heeft steeds een stijgende lijn gekend. Tijdens de volgende kerstmarkt is er het eerste lustrum.

Het is in de eerste plaats voor de Wildervankers opgezet, maar ook mensen van buiten het dorp waren de markt komen bezoeken. De primaire doelstelling is het sociale gebeuren. In Wildervank zijn helaas een aantal zaken verdwenen en dit is nog een van de dingen dat georganiseerd wordt.


Voor meer foto's, zie ons fotoalbum