Overslaan en naar de inhoud gaan

Actie van Turkse Veendammers succesvol verlopen

Door op zaterdag, 10 december, 2011 - 21:17

SUCCESVOLLE ACTIE - De actie van de Turkse Veendammers voor de aardbevingslachtoffers in Van is zeer succesvol verlopen. De opbrengst uit de verkoop van Turkse lekkernijen bedraagt maar liefst 791,37 euro. De Turkse vereniging Turk Der zal dit bedrag gaan aanvullen tot 1000 euro. Het laat ook zien hoe groot de betrokkenheid is in de Turkse gemeenschap zelf.

Allerlei Turkse hapjes zoals salades, cakes e.d. werden geheel t.b.v. het goede doel verkocht.

In de oven gebakken broodjes gevuld met gekruide aardappelpuree waren zeer smakelijk. Ook in de oven gebakken opgerolde bladerdeeg met pindakaas ertussen werd veel geprobeerd. De gerechten zijn door ongeveer 20 vrijwilligers thuis bij henzelf gemaakt. Er zijn meer dan 100 bezoekers geweest, waarvan ook Veendammers buiten de Turkse gemeenschap. De actie heeft van 10 tot 16 uur geduurd.

De aardbeving die zich anderhalve maand geleden in het oosten van Turkije heeft voltrokken was van een zware categorie. Een volgende zware beving in het gebied maakte nieuwe slachtoffers, onder hen waren mensen die weer huiswaarts waren gekeerd en alsnog zijn omgekomen. Ook zijn er verscheidene naschokken geweest.

Er zijn mensen ondergebracht in sportcentra en zijn er prefab huizen neergezet. Maar ook bivakkeren er nog mensen in tenten, hoewel de situatie wel steeds beter is geworden. De winter is daar al begonnen en 's nachts kan het er vriezen tot min 15 graden. Overdag ligt de temperatuur rond het vriespunt.

De vereniging Turk Der wil iedereen die een bijdrage heeft geleverd hartelijke dank toezeggen. En iedereen alvast fijne feestdagen toewensen.