Nieuws

Concert door Veendammer Harmonieorkesten



HARMONIE - Op zondag 18 december geven de Winkler Prins Harmonie en Harmonieorkest Voorwaarts, beiden uit Veendam, een concert in kerstsfeer.

De orkesten hebben in de afgelopen periode vaker samen opgetrokken. Gezamenlijk werd het initiatief genomen tot het opzetten van de blazersklas Veendam. Het doel hiervan is het aantrekken en opleiden van jonge muzikanten. Deze en andere beginnende muzikanten zullen ook meedoen tijdens het concert.
Harmonieorkest Voorwaarts werd in 1920 opgericht en staat sinds september 2003 onder leiding van Ruud Extra. De ongeveer 30 muzikanten beleven hun muzikale hoogtepunt tijdens het jaarlijks terugkerend voorjaarsconcert.

De Winkler Prins Harmonie staat aan de vooravond van haar 35-jarig jubileum in 2012. De ca. 45 muzikanten zijn (oud-)leerlingen en (oud-)personeelsleden van scholengemeenschap Winkler Prins in Veendam en staan onder leiding van dirigent Jack Horst.

Voor de WPH is het langzamerhand een traditie om samen met een gastorkest een concert in kerstsfeer te verzorgen. In 2003 was Harmonieorkest Voorwaarts ook al te gast. De keuze om de Veendammer collega-muzikanten wederom uit te nodigen ligt voor de hand.
Beide orkesten zullen niet alleen delen van hun nieuwe repertoire ten gehore brengen, maar ook een muzikale ondersteuning geven voor de kerstsfeer. De afsluiting staat geheel in het teken van Kerst. De orkesten zullen samen met de muzikanten in opleiding een aantal traditionele kerstnummers ten gehore
brengen.

Het concert vindt plaats in recreatieruimte Binnenwoel van het schoolgebouw van de Winkler Prins aan de Raadsgildenlaan in Veendam.

De toegangsprijs is € 3.
De zaaldeur gaat om 15.00 uur open voor publiek, waarna het concert om 15.30 uur begint.