Veendam 1894 (zat) speelt gelijk tegen Poolster

VOETBAL - Veendam 1894 (zat) pakte afgelopen zaterdag op de valreep een punt tegen Poolster. Op hetgezellige en goed gevuldesportpark ‘Oldencate'in Spijk bepaalde Gökhan Atabas diep in de blessuretijd de eindstand op 2-2. Met name op basis van de 2e helft mag Veendam 1894 zich hiermee gelukkig prijzen. Tot aan de rust leek er echter geen vuiltje aan de lucht voor de Veendammers. Zonder groots te spelen werd het duel gecontroleerd en de 0-1 (eigen doelpunt) ruststand gaf de verhoudingen juist weer.

Na rust gooide de thuisploeg echter alle schroom van zich af wat resulteerde in een zeer boeiend schouwspel. Poolster won bijna ieder duel, waardoor Veendam 1894 gedurende de gehele 2e helft ver werd teruggedrongen. Dit spelbeeld leidde tot een aantal prima mogelijkheden, maar de spitsen van Poolster hadden hun vizier niet scherp genoeg afgesteld. Tot de 80e minuut, want vanaf dat moment sloeg de ploeg van de vertrekkende trainer Jur Smit genadeloos toe. Eerst was het Ronnie Bakker die de gelijkmaker binnenkopte en vervolgens bracht Johan de Groot zijn ploeg op een 2-1 voorsprong. De in het oranje uit-tenue spelende ploeg van trainer/coach Harrie Hulsing leek geknakt, maar wist er toch nog een slotoffensief uit te persen. In de slotminuut van de wedstrijd resulteerde dit in de gelijkmaker van Gökhan Atabas. Ondanks het puntverlies blijven de Veendammers op de 3e plek staan in de 4e klasse C met 4 punten achterstand op koploper en periodekampioen VVS.

Volgende week komt Zuidhorn op bezoek aan De Langeleegte.