Overslaan en naar de inhoud gaan

Kinderboekenweekfestival Bibliotheek Veendam

Door Redactie op maandag, 23 september, 2024 - 10:26
Datum
-

 



Op zaterdag 5 oktober organiseert Bibliotheek Veendam, in samenwerking met Cultuurcentrum vanBeresteyn en het Veenkoloniaalmuseum, een spectaculair Kinderboekenweekfestival! Van 13:00 tot 16:00 uur staat vanBeresteyn in het teken van spannende voorstellingen, creatieve workshops en natuurlijk de magie van boeken. Dit evenement maakt deel uit van de landelijke Kinderboekenweek, die dit jaar plaatsvindt van 2 tot en met 13 oktober.

Eigenwijze activiteiten
Tijdens het festival kunnen kinderen genieten van een divers programma. Jongleur Guido van Hout trakteert de jonge bezoekers op een eigenwijze en interactieve voorstelling waarin hij jongleert met glazen druppels en muziek maakt. Zijn shows vinden plaats in de Winkler Prinszaal vanBeresteyn om 13:30 uur en 15:30 uur. Bij Theater Pannenkoek beleven kinderen een avontuurlijke reis naar het magische Luiletterland. Deze voorstelling vol gekke avonturen is te zien in de Jonkherenzaal van vanBeresteyn om 14:30 uur. Daarnaast is er de mogelijkheid om op de foto te gaan met je favoriete kinderboek. Kinderen kunnen een eigen green screen-foto maken, waarbij ze zichzelf kunnen vereeuwigen in de wereld van hun geliefde verhaal.

Gedurende de hele dag worden er in vanBeresteyn verschillende activiteiten georganiseerd, zoals een eigenwijze QR-speurtocht, een "Eigenwijs lezen Bingo" en knutselworkshops door het Veenkoloniaalmuseum waar kinderen vlinders en wolkenhangers kunnen maken van oude boeken.

Kinderboekenweek
De Kinderboekenweek is een jaarlijks terugkerend evenement dat kinderen stimuleert om meer te lezen en nieuwe werelden te ontdekken via boeken. Dit jaar staat het thema "Lekker eigenwijs!" centraal. Kinderboeken zitten namelijk vol met sterke personages die laten zien hoe leuk het eigenlijk is om lekker te doen wat je zelf wilt. Duik dit jaar in boeken vol eigenwijze figuren die het op hun eigen manier doen en vier het dwars zijn!

Kom op 5 oktober naar vanBeresteyn en laat je verrassen door de eigenwijze activiteiten. Voor meer informatie over het programma en de inschrijfmogelijkheden, ga naar biblionetgroningen.nl/kinderboekenweek.