Agenda

Live aflevering Blueprint



Datum: 
vrijdag 20 januari 2023 17:00 tot 19:00

 

Schermopname (324).png

Op vrijdag 20 januari is er weer een nieuwe live aflevering van het roots radioprogramma Blueprint gepland, deze keer vanuit de bovenzaal van Grand Café Java. Gasten zijn Senja Sargeant uit Canada en bluesgitarist / zanger Ralph de Jongh.

Zoals altijd is publiek welkom en is de toegang gratis. Via de stream op www.rtveen.nl is het programma elke zondagmiddag van 13.00-14.00 te beluisteren en verder de hele week op:


Senja Sargeant
Als tiener trad Senja Sargeant op in verschillende clubs in Montreal. Op 26-jarige leeftijd tekende ze haar eerste grote platencontract met het country bandje, Ladies of the Canyon. De populariteit van dit vierkoppig vrouwelijk gezelschap nam snel een vlucht en werd gevolgd door diverse award nominaties bij Radio Music Canada en de Canadian Country Music Association voor hun singles: “Follow Me Down” en “Maybe Baby”, beiden geschreven door Sargeant. Nadat Sargeant de band verliet, om een carrière als soloartiest op te starten, verhuisde ze naar Nederland. In 2020, drie jaar na haar verhuizing werd Sargeant uitgenodigd deel te nemen aan het populaire TV-programma The Voice of Holland. Zij kwam terecht in het team van Waylon en werd meteen een publiekslieveling. Waylon noemde haar talent goddelijk. Hij liet weten dat hij liever een samenwerking met haar aan zou willen gaan in plaats van verdere deelname aan de Live shows. Helaas is deze samenwerking nooit tot stand gekomen. Kortom een energieke jonge dame met een verhaal.

Na haar verschijning bij TVOH, kwam Senja Sargeant in contact met singer-songwriter en producer, Shane Alexander, uit Los Angeles. Alexander toerde, voordat corona uitbrak, veelvuldig door Europa. De twee stampten een uiterst creatieve samenwerking uit de grond en bogen zich over werken van David Bowie en Roy Orbison, Lucinda Williams en Johnette Napolitano van Concrete Blonde. Terwijl ze via Zoom conferenties de liedjes schreven kwam het duo er achter dat ze een tijdloze EP wilden maken vol met onmiskenbare energie om contact te maken met een groot publiek. De nummers op het EP bevatten controversiële onderwerpen zoals huiselijk geweld in “Thunderheads”, verslaving en psychische kwetsbaarheid in “Never Gonna Turn Away” to love lost in “Still Dreaming of You” and love found in “Now I Understand” – allemaal vanuit het perspectief van een vrouw die in haar kracht staat. De EP werd in september uitgebracht onder haar eigen naam “Senja Sargeant”.


Ralph de Jongh
De blues stroomt koninklijk door de aderen van Ralph de Jongh. Op 14 jarige leeftijd kocht Ralph van zijn eerst verdiende geld zijn eerste gitaar.  Na een aantal gitaarlessen gaf zijn gitaarleraar het alweer op; Ralph was inmiddels beter geworden dan zijn leraar. 365 dagen per jaar hield de gitaar Ralph in zijn greep en hij werd daarmee één van de meest bijzondere en talentvolste bluesartiesten die Nederland rijk is.  In 2004 werd Ralph opgepikt door niemand minder dan Harry Muskee, die Ralphs talent erkende en werd geraakt door zijn muziek. Muskee nam Ralph mee op tournee als voorprogramma van zijn Cuby & The Blizzards, waarmee hij een grote groep trouwe fans vergaarde. Inmiddels heeft hij twee Dutch Blues Awards gewonnen en zijn het aantal albums dat hij uitgebracht heeft bijna niet meer te tellen. Als bezeten door BB King, Robert Johnson en een jonge Mick Jagger  zingt  en speelt Ralph de blues alsof hij ervoor geboren is: hartstochtelijk en met een groot gevoel voor drama.


Opname roots radioprogramma Blueprint

Datum: vrijdag 20 januari
Locatie: Grand Café Java
Tijdstip: 17.00 - 19.00 uur
Toegang:  gratis