Agenda

Filmhuis - Ich Bin Dein Mensch



Datum: 
maandag 13 juni 2022 19:30

 

Juni 13 Ich-Bin-Dein-Mensch_st_2_jpg_sd-low_Photo-by-Christine-Fenzl-1125x540.jpg

Eigenzinnige Duitse romcom Ich Bin Dein Mensch in Filmhuis

De met vier sterren door o.a. de Volkskrant en Trouw bekroonde humoristische romantische implicaties van kunstmatige intelligentie Duitse Ich Bin dien Mensch, draait op 13 juni in het Filmhuis. Het sterk geacteerde, knap geschreven Ich bin dein Mensch werpt niet alleen nieuw licht op het robotgenre.

Het is lastig ruziën met een partner die nooit fouten maakt. ‘Kun je niet één keer iets doms doen?’, verzucht Alma (Maren Eggert), nadat Tom (Dan Stevens) zich weer eens van zijn perfecte kant heeft laten zien. Helaas: Tom is een robot die is geprogrammeerd om het zijn omgeving naar de zin te maken.
Kan liefde bestaan zonder conflict? Het is een van de vele interessante vragen die de Duitse regisseur Maria Schrader (Unorthodox) opwerpt in Ich bin dein Mensch, een soms duister, vaak humoristisch drama over de romantische implicaties van kunstmatige intelligentie. Voordat geavanceerde robots als Tom de markt op kunnen, moeten ze worden getest, en wetenschapper Alma is een van de testers. Ze heeft er weinig zin in, maar het moet van haar baas.

Datum: Maandag 13 juni
Aanvang:19:30 uur 
Toegang: € 8,00 [ Niet leden ]

Tickets en informatie via: www.vanberesteyn.nl, 0598-634566 of de
theaterkassa. Geopend van maandag tot en met vrijdag van 10.00 – 16.00 uur.

vanBeresteyn / Museumplein 5a  / 9640 AD Veendam /  www.vanberesteyn.nl