Agenda

MDT docenten geven klassiek pianoconcertDatum: 
dinsdag 20 oktober 2020 20:15

 

foyer.jpg

Op dinsdag 20 oktober geven vier nieuwe klassiek piano docenten een concert in Theater van Beresteyn. In deze nieuwe reeks concerten stellen de docenten van de Muziek-, Dans- en Theaterschool zich voor. Ze spelen om hun leerlingen eens te laten horen wat ze zelf graag spelen en nieuwkomers wegwijs te maken in het aanbod van de MDT.

Het meest gewilde instrument op de Muziek-, Dans- en Theaterschool (MDT) is de piano. Naast twee docenten pop en jazz piano telt de MDT maar liefst vier docenten piano met een klassieke achtergrond. De muziekschool stelt daarmee meteen de vier docenten voor die de intussen gepensioneerde voorgangers Marieke Lantman en Pieter Deddens zijn opgevolgd.

Leonore Lub studeerde orgel en piano aan het Stedelijk Conservatorium te Groningen. Voor orgel studeerde zij af in 1988 voor het diploma Docerend Musicus bij Wim van Beek. Zij vervolgde haar orgelstudie aan het Conservatorium te Arnhem bij Theo Jellema, en behaalde in 1991 het diploma Uitvoerend Musicus. Piano studeerde zij bij Gerben Makkes van der Deijl in Groningen en Nelleke Geesink in Zwolle. Ook volgde zij lessen bij Jet Röling. Als docente piano en orgel is zij verbonden aan het Kielzog te Hoogezand-Sappemeer. Daarnaast heeft zij een privé-praktijk in Noordbroek. Ook werkt zij regelmatig als remplaçant met het Noord-Nederlands Orkest.

Stefanie Rotzsch geeft les in de omgeving Stadskanaal, Veendam en Pekela aan beginners en gevorderden, kinderen en volwassenen, en aan jongeren die een conservatorium-opleiding overwegen. Ook mensen die een aantal jaren niet gespeeld hebben maar graag de draad weer op willen pakken zijn van harte welkom. De pianolessen vinden plaats in Oude Pekela, Thorbeckelaan 1 en in de MDT. Stefanie studeerde muziekwetenschappen aan de universiteit van Frankfurt am Main en piano aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht bij de concertpianist David Kuyken. Ze is afgestudeerd als musicologe, docerend en uitvoerend musicus.

Peter Cramer geeft pianoles in Paterswolde, Winschoten en Veendam. Met cellist Maarten Boasson trad hij sinds 1994 op als duo in binnen- en buitenland. In het buitenland heeft het duo onder meer concerten gegeven in New York, Wenen en Parijs. Hun repertoire omvat zowel bekende klassieke sonaten als minder bekende stukken. In dit concert voert het duo Sergej Rachmaninov en François Mollinger uit. 

Greta Gutuleac studeerde aan het Prins Claus Conservatorium in Groningen af in 2018. Haar geboorteland is Moldavië en haar Nederlands is intussen zeer goed.  Ze geeft ook les bij de Stedelijke Muziekschool in Groningen en thuis. En inspireert velen met haar filmpjes op Instagram. Behalve de techniek van het piano spelen en het leren noten lezen richt ze zich vooral ook op de ontwikkeling van muzikaliteit en de bevordering van speelplezier.

Het concert is van 20.15 -21.00 uur en kost slechts 5 euro.