Agenda

Opname roots radioprogramma Blueprint



Datum: 
vrijdag 31 januari 2020 17:00 tot 19:00

 

Thomas Kaldijk 2019.jpg

Op vrijdag 31 januari wordt opnieuw een aflevering van het roots radioprogramma Blueprint opgenomen. Deze keer vanuit de foyer van theater vanBeresteyn in Veendam. Gasten die de live sessies verzorgen zijn de uit Londen afkomstige singersongwriter Hannah Rose Platt en het furore makend bluesrock trio Electric Hollers uit Friesland.

Zoals altijd is publiek welkom en de toegang gratis.

Via de stream op www.rtveen.nl is het programma elke zondag te beluisteren en verder de hele week op www.rootsparadise.nl en www.rtveen.nl


Hannah Rose Platt 
Hannah Rose Platt is een singersongwriter uit Londen. Zij werd geboren en groeide op in Liverpool en leerde met 5 jaar gitaar spelen. In 2015 kwam haar debuut cd 'Portraits' uit die ze in Nashville opnam met gerenommeerde sessiemuzikanten. De plaat kreeg 5 sterren recensies en onlangs verscheen haar tweede album 'Letters Under Floarboards' met vocale gastrollen voor Sid Griffin en Danny Wilson (Bennett Wilson Poole). In een recensie wordt ze als de Engelse Emmylou Harris bestempeld en hopelijk gaat ze die vergelijking waarmaken tijdens de sessie in Blueprint.


Electric Hollers
Electric Hollers is een blues/rock-sensatie uit Noord-Nederland. Maak je klaar om weggeblazen te worden door een muur van vintage sound en energie! Zware bastonen, donderende drums en gitaarsolo’s die je meeslepen naar vervlogen tijden.
De band laat zich inspireren door bands als Led Zeppelin, Santana & Ten Years After en bracht in 2018 hun eerste plaat ‘Rise’ uit. Het uitbrengen van dit album leverde lovende recensies en een volle agenda op met als hoogtepunten een finaleplaats van de Dutch Blues Challenge, een voorprogramma van Ten Years After en een show op Waterpop.
Op 28 februari 2020 brengt de band het nieuwe album ‘Electric Hollers’ uit. Op dit album staan een rauwe sound en een live-feel centraal. Tijdens de sessie in Blueprint krijg je al een voorproef van dit nieuwe album.
Bezetting: Tim Birkenholz – leadzang/gitaar, Inge de Vries – basgitaar/zang, Max Mollema – drums/zang 


Geplande data:
  • 28 februari: Ad Vanderveen
  • 20 maart singersongwriter / gitariste Kerri Powers uit Amerika

vanBeresteyn / Museumplein 5a  / 9640 AD Veendam