Agenda

Start 22e seizoen van Blueprint



Datum: 
vrijdag 20 september 2019 17:00 tot 19:00

 

_MG_5855.jpg
Presentator Blueprint Thomas Kaldijk

Na een lange vakantieperiode gaat een nieuwe serie (semi) live uitzendingen van het roots radioprogramma Blueprint weer van start. De eerste live aflevering is gepland op vrijdag 20 september van 17.00 – 19.00 uur vanuit de Jonckherenzaal van theater vanBeresteyn. De gasten die in deze eerste aflevering van het seizoen de sessies verzorgen zijn Rudie Lentze en Ralph de Jongh.

De volgende data zijn tot nu toe bekend:

  • 20 september met Rudy Lentze en Ralph de Jongh - Jonckherenzaal theater vanBeresteyn
  • 18 oktober met Bé Schmaal, Hannah Mae en Them Dirty Dimes - foyer theater vanBeresteyn
  • 08 november met Bennett Wilson Poole en Banty Holler - Jonckherenzaal theater vanBeresteyn

Zoals altijd is publiek welkom en is de toegang gratis. Via de stream op www.rtveen.nl  is het programma elke zondag te beluisteren en verder de hele week op www.rootsparadise.nl en www.rtveen.nl


Rudy Lentze
Rudy Lentze (1954, Bandoeng, Indonesië) groeit op in Enschede. Zoals bij veel Indische families het geval, is het leren bespelen van een muziekinstrument gebruikelijk en hij leert als kind gitaar spelen van zijn vader. Rudy komt naar Groningen om Duits en Nederlands te gaan studeren, maar koopt van zijn eerste studiebeurs een elektrische gitaar, zegt de studie vaarwel en wordt full-time muzikant. Rudy Lentze maakt deel uit van gerenommeerde lokale bands als Plant en daarna AA & The Doctors, waarmee hij ook platen maakt. Sinds 1988 maakt hij platen onder eigen naam en treedt hij op in de regio met eigen trio’s - veelal onder de naam Rudy’s Corner - en landelijk een tijdje in The Managers met bassist Freddy Cavalli en drummer Cees Meerman uit Wild Romance (Herman Brood). In 2014 leverde hij het beste voorprogramma in Vera Groningen volgens een enquête onder het publiek en de bekende Engelse bluesartiest Ian Siegal, coverde een nummer van Rudy op zijn recente cd “One Night In Amsterdam”. In 2015 was Rudy voor het eerst te gast in Blueprint en maakte destijds veel indruk.


Ralph de Jongh
De blues stroomt koninklijk door de aderen van Ralph de Jongh. Op 14 jarige leeftijd kocht Ralph van zijn eerst verdiende geld zijn eerste gitaar.  Na een aantal gitaarlessen gaf zijn gitaarleraar het alweer op; Ralph was inmiddels beter geworden dan zijn leraar. 365 dagen per jaar hield de gitaar Ralph in zijn greep en hij werd daarmee één van de meest bijzondere en talentvolste bluesartiesten die Nederland rijk is. In 2004 werd Ralph opgepikt door niemand minder dan Harry Muskee, die Ralphs talent erkende en werd geraakt door zijn muziek. Muskee nam Ralph mee op tournee als voorprogramma van zijn Cuby & The Blizzards, waarmee hij een grote groep trouwe fans vergaarde. Inmiddels heeft hij twee Dutch Blues Awards gewonnen, 8 albums uitgebracht en kan je niet meer om deze geweldenaar heen. Als bezeten door BB King, Robert Johnson en een jonge Mick Jagger zingt en speelt Ralph de blues alsof hij ervoor geboren is: hartstochtelijk en met een groot gevoel voor drama.