Agenda

Film Beautiful Boy in vanBeresteyn



Datum: 
maandag 25 februari 2019 20:00

 

Feb 25 Beautiful-Boy_ps_1_jpg_sd-high.jpg

Beautiful Boy omvat het hele junkie-in-een-gezinstraject: het afglijden, de schuldgevoelens van vader én zoon, de teleurstelling, de hoop op herstel, de afkick en dan weer de teleurstelling. Dat wordt soms wat repetitief, maar is ook noodzakelijk: gaandeweg komt vader David tot (iets van) inzicht in zijn situatie, en die van zijn zoon.

Het op waargebeurde feiten gebaseerde Beautiful Boy weet perfect de tweestrijd te vangen waarin journalist David Sheff (Steve Carell) belandt als zijn oudste zoon verslaafd raakt aan de extreem destructieve en in Nederland niet zo vaak voorkomende drug crystal meth. David zou zijn leven voor Nic geven, maar diens gedrag heeft een verwoestende uitwerking op de rest van het gezin.

David Sheff is een succesvol journalist die met zijn tweede vrouw en twee kinderen in een prachtig huis in een bosrijke omgeving woont. Nic woont hier ook en brengt het grootste gedeelte van zijn tijd in zijn kamer door. David is hopeloos wanneer zijn zoon een aantal dagen niet thuis is gekomen. Als Nic dan uiteindelijk toch thuis komt is het al snel duidelijk dat hij aan de drugs is. Al snel volgt de eerste keer dat Nic naar een afkickcentrum moet. Nic besluit na zijn eerste keer afkicken om te gaan studeren, maar hier heeft hij al snel een terugval. 

Wat het drama extra verontrustend maakt, is de aandacht voor die ene specifieke en zeker in Amerika populaire drug. Hoe crystal meth, meer nog dan andere harddrugs, ook na kort gebruik al het brein aantast. Zo kan Beautiful Boy eigenlijk maar een kant op…

Volkskrant
In het verontrustende drama Beautiful Boy slaat de drugsterreur toe in een onbedreigde, liefdevolle omgeving 

Datum: 25 februari 2019
Aanvang:  20.00 uur
Toegang: € 7,50

Reserveren via www.vanberesteyn.nl, 0598-634566  of bij de theaterkassa, geopend van  ma – vr van 13.00 – 16.30 uur.

vanBeresteyn / Museumplein 5a  / 9640 AD Veendam /  www.vanberesteyn.nl