Agenda

Blueprint live vanuit vanBeresteyn



Datum: 
vrijdag 2 februari 2018 17:00 tot 19:00

 

_MG_9614.jpg

Blueprint live vanuit vanBeresteyn met
Jadea Kelly en het damestrio Sweet Alibi uit Canada

Vrijdag 2 februari is er weer een interessante, gratis toegankelijke, Blueprint livesessie vanuit de foyer van theater vanBeresteyn. Presentator Thomas Kaldijk ontvangt dit keer Jadea Kelly en het damestrio Sweet Alibi uit Canada. Zoals altijd is publiek welkom. Aanvang 17.00 uur.

Via de stream op www.rtveen.nl is het programma elke zondag te beluisteren en verder de hele week op www.rootsparadise.nl en www.rtveen.nl/programmering/blueprint/

Sweet Alibi
Een dames trio uit Winnipeg Canada, bestaande uit Jess Rae Ayre, Amber Rose en Michelle Anderson. Iemand omschreef het Canadese vrouwentrio Sweet Alibi als volgt: als Mumford and Sons en The Supremes een liefdesbaby hadden dan zou dat Sweet Alibi zijn. Op hun derde CD “Walking In The Dark” is die omschrijving weer zeer van toepassing. Rootspop met een fikse portie soul en prachtige zang. Moving To The Country is een potentiële zomerhit, het titelnummer is een tranentrekker van de hoogste orde en Not A Fight had niet misstaan op de legendarische debuutplaat van The Roches en Dark Train zou zo gecoverd kunnen worden door James Carr. Het trio wordt met name geroemd om de harmonieuze vocalen en in de pers worden ze omschreven als “ One Of Canada’s Hottest New Bands”.

Jadea Kelly
Jadea Kelly was in 2011 al een keer te gast in Blueprint en deze keer komt ze samen met het dames trio Sweet Alibi naar Veendam voor een sessie in Blueprint. Jadea verdeelt haar tijd tussen Toronto en Nashville en vorig jaar verscheen haar 3e cd “Love & Lust”. Droompop met persoonlijke, kwetsbare, welhaast therapeutische teksten. De plaat klinkt ongelooflijk fraai, dankzij het bijzondere gitaarwerk van de fenomenale Tom Juhas en de productie die doet denken aan wat Daniel Lanois deed met Emmylou Harris op Wrecking Ball. Dan zijn er nog de fraaie liedjes en de Kate Bush-achtige stem van Kelly. Dat maakt van Love & Lust een meer dan bijzondere plaat. In 2016 werd Jadea bij de Canadese Folk Music Awards gekozen tot “beste hedendaagse singersongwriter van het jaar”.