Agenda

Voorleesfestival in Cultuurcentrum vanBeresteyn



Datum: 
zaterdag 27 januari 2018 12:30 tot 16:00

 

Cultuurcentrum vanBeresteyn organiseert in het kader van De Nationale Voorleesdagen op zaterdag 27 januari een Voorleesfestival met theatervoorstellingen, workshops, spelletjes, dans en muziek!

Voorlezen is een feestje! Daarom organiseren de partners in Cultuurcentrum vanBeresteyn op zaterdag 27 januari een eigen Voorleesfestival voor peuters en kleuters. Van 12.30 uur tot 16.00 uur kunnen kinderen en (groot)ouders genieten van verhalen, muziek, dans én theater.

Theatervoorstelling Boer Boris
Het Voorleesfestival wordt om 12.30 uur geopend met de theatervoorstelling Boer Boris. Boer Boris, gebaseerd op de gelijknamige prentenboeken van Ted van Lieshout, woont op een boerderij. Hij heeft allerlei dieren, machines en een moestuin. Vandaag krijgt hij een bijzondere brief. Er komen twee inspecteurs op bezoek. Oei, dat is spannend!

Workshops en activiteiten
Na de theatervoorstelling kunnen de bezoekers meedoen aan verschillende workshops en spelletjes. Doe mee aan de voorlees- en knutselactiviteiten van Bibliotheek Veendam, Filmhuis VanBeresteyn en het Veenkoloniaal Museum of volg een van de workshops.

Dans mee met dansdocente Charlotte Uneken. In de foyer leert ze kinderen en (groot)ouders o.a. dansen als een tijger!

Theaterdocent Bert op ’t Ende is dol op de sprookjes van Hans Christian Andersen. In deze workshop mogen de peuters en kleuters zelf meespelen in het verhaal. Samen maken we een prachtig voorleestheater.

Saskia Valk is dé KinderYogaJuf. In deze ouder-kind workshop gaan jullie, aan de hand van een prentenboek, samen verschillende yoga-oefeningen doen.

Poppentheater Ssst…de tijger slaapt
Het Voorleesfestival eindigt met Poppentheater Jinky’s Mikmak. De voorstelling Ssst! De tijger slaapt is gebaseerd op het Prentenboek van het Jaar 2018.
Ssst! De tijger slaapt en de dieren willen haar niet wakker maken. Maar ze ligt wel vreselijk in de weg. Gelukkig heeft Kikker een idee: met een ballon zweven ze over de tijger heen. Daarbij kunnen ze wel wat hulp gebruiken….

Kaartverkoop
Kaarten,  € 5,- per persoon,  zijn verkrijgbaar via de theaterkassa van Theater vanBeresteyn of te reserveren via vanberesteyn@veendam.nl.