Agenda

Magnesiumdagen: Ontdek de schat van Veendam



Datum: 
zaterdag 9 september 2017 10:00 tot 16:00

 

Flyer_NedMag.png

Het meeste zuivere magnesium ter wereld komt uit Veendam. Op 8 en 9 september aanstaande organiseren alle met magnesium betrokken bedrijven in Veendam samen de eerste editie van de ‘Magnesiumdagen’. Vrijdagavond vindt een gezamenlijke aftrap plaats en zaterdag wordt een uniek kijkje achter de schermen aangeboden.

Magnesiumchloride is een vorm van zout dat voor veel verschillende doeleinden gebruikt wordt. Naast de industriële en technische toepassingen kent het ook vele vaak nog onbekende belangrijke gezondheid en wellness toepassingen voor de mensheid.

Er is maar één plek ter wereld waar dit meest pure en natuurlijke magnesiumchloride gevonden kan worden en dat is; Veendam, een plek om trots op te zijn en te koesteren. De unieke omstandigheden in Veendam zorgen voor een belangrijke schat aan grondstoffen voor de hele wereld.

Om deze unieke schat van Veendam meer op de kaart te zetten organiseren alle met magnesiumchloride betrokken partijen in Veendam de eerste editie van de ‘Magnesiumdagen’. Vrijdagavond 8 september vanaf 18:30 uur zal er een centrale aftrap met spectaculaire optredens en diverse lezingen in het centrum van Veendam en het vanBeresteyn theater plaatsvinden. Inschrijving voor de lezingen is mogelijk via onderstaande website. Zaterdag 9 september zullen vanaf 10:00 uur tot 16:00 uur de deuren van o.a. Zechstein Minerals, Zechsal, North Water, IJssel technologie en Nedmag geopend zijn voor publiek. Er rijden die dag gratis bussen rond om het publiek langs de verschillende locaties te vervoeren. De magnesiumdagen zijn geheel gratis en iedereen is van harte welkom.


Open dag op diverse locaties van 10.00 tot 16.00 uur. 

NEDMAG  - locatie Billitonweg
Ontdek het verband tussen papier, bier en magnesiumzout, ervaar de chemie in het lab en laat je rondleiden door het imposante productieproces (minimum leeftijd 10 jaar).

Kisuma Chemicals, Farmin en het Waterbedrijf zijn te gast bij Nedmag; maak kennis met hun producten & toepassingen. 

Heb je ooit gehoord van proceswater? Dit wordt gemaakt door North Water. Na een bezoek aan de waterfabriek weet ook jij precies hoe dit in zijn werk gaat. 

Het onderhoud van de installaties is in handen van IJssel Technologie. Vandaag laten ze zien dat veilig werken altijd voorop staat en zijn er spectaculaire en leerzame demonstraties.

Let op: voor een rondleiding zijn platte schoenen aanbevolen.

NEDMAG – winningslocatie
Bezoek de bron en verdiep je in de winning van magnesiumzout en het proces van pekel tot product. Je bent getuige van werk in uitvoering, dat is best uniek en reuze interessant! 
Heb je al eens een drone van dichtbij gezien? Benut deze kans!

ZECHSTEIN MINERALS      
Als bulk leverancier van het meest zuivere en pure magnesiumchloride ter wereld aan de topische markt worden onze 3 afzetmarkten centraal gesteld. Wellness, Sport en Gezondheid zijn de drie hoofdthema’s op de locatie bij Zechstein Minerals. 

Wist je dat het merendeel van de bevolking een tekort heeft aan magnesium? Altijd al willen weten hoe je symptomen van een magnesium tekort kunt herkennen, waar magnesiumchloride voor gebruikt wordt en welke fantastische positieve effecten dit kan hebben?

We werken nauw samen met het MHI (Magnesium Health Institute) dat wereldwijd (mee-) werkt aan medisch onderzoek naar gezondheidstoepassingen van het Veendammer magnesiumzout.

Wij vertellen u samen met onze partners (arts, personal trainer, masseur) alles over de topische/transdermale en humane toepassingen van magnesiumchloride!

ZECHSAL
Vandaag houden we Magnesiummarkt! Kom langs voor informatie en ervaar wat het gebruik van magnesium voor jou kan betekenen. Gezondheidsklachten? Onze therapeuten zijn bekend met de heilzame werking van magnesium en geven advies op maat.


Kijk voor aanvullende informatie en het volledige programma op 
www.magnesiumdagen.nl