Agenda

Sightseeing Run Veendam broez’t



Datum: 
zaterdag 8 juli 2017 13:30

 

17903558_726075374231642_37372517496105058_n.jpg

Sightseeing Run Veendam broez’t dit keer door
veel nieuwe gebouwen!

Op zaterdagmiddag 8 juli 2017 vindt de vierde editie plaats van de Sightseeing Run Veendam “Broez’n deur andermans Hoez’n”. Bij dit recreatieve loopevenement staat plezier en beleving voorop, lopers moeten genieten van de route die dwars door een aantal gebouwen en bezienswaardigheden loopt.

De start en finish zijn net als voorgaande jaren voor het gemeentehuis op het Raadhuisplein in Veendam. De organisatie heeft di...t keer echter voor een andere opzet gekozen. Deelnemers aan de 5 en 10 kilometer lopen eerst gezamenlijk een rondje van 5 kilometer en komen dan weer terug bij de start/finish. De deelnemers van de 10 kilometer lopen vervolgens nog een andere ronde van 5 kilometer door Veendam. Deze extra passage bij de start/finish zorgt voor meer gezelligheid op het plein en is leuk voor het publiek.

De Sightseeing Run onderscheidt zich door ieder jaar nieuwe routes uit te zetten. Ook dit jaar is het de organisatie weer gelukt om nieuwe gebouwen en bezienswaardigheden toe te voegen. Zo passeren de lopers deze editie een aantal scholen: het Noorderpoort, UBBO Emmius en basisschool In de Manne. Daarnaast zetten Avebe, De Veenpoort en de Kringloopwinkel van Wedeka haar deuren open en broez’t de run dwars door Zwembad Tropiqua. De deelnemers finishen op het Raadhuisplein en ontvangen vervolgens allemaal een unieke Sightseeing Run medaille.

Wil jij deelnemen aan dit ludieke hardloopevenement? Ga naar www.sightseeingrunveendam.nl en meld je aan via het inschrijfformulier. Online aanmelden kan tot en met woensdag 5 juli 2017, daarna is het alleen nog mogelijk om je op de dag zelf in te schrijven bij start/finish. Deelname aan de vijf kilometer kost € 7,50. De kosten voor de tien kilometer bedragen € 10,00.

Kinderen die willen deelnemen aan de Kidsrun kunnen zich tot en met 5 juli 2017 aanmelden bij Mijnnnn! Kamer, Winkler Prins Passage 2 te Veendam, maar kinderen kunnen zich ook nog op de dag zelf aanmelden bij de start/finish.

Voor meer informatie over de Sightseeing Run kun je contact opnemen met de organisatie via sightseeingrun@veendam.nl.