Nieuws

Druk bezochtte kerstmarkt Wildervank
in Margaretha Hardenberg Cultuur-centrum



IMG_0030_0.JPG

In het Margaretha Hardenberg Cultuur-centrum vond voor het vijfde jaar een knusse kerstmarkt plaats. Veertien standhouders boden hun kerstartikelen, streekproducten en andere diversiteiten aan. Ook maatschappelijke organisaties waren aanwezig, zoals het Koningin Wilhelmina Fonds en het KWF. Ook het Wijk- en Buurtbeheer Wildervank was met een stand aanwezig.

IMG_0022_0.JPG

Voor het eerst was er dit jaar een internationaal tintje. Bij de stand van Arletta kon men van lekkere Poolse hapjes genieten. Arletta toonde ook haar schilderijen met bekende plekken en gebouwen van Wildervank. Het bestuur van het cultuurcentrum kent haar al 25 jaar. Gada uit Muntendam is in 2000 als vluchteling naar Nederland gekomen. Bij haar was te proeven van zelfgemaakte Irakese lekkernijen.

IMG_0037_0.JPG

Op de vrijdagavond hebben veel mensen de kerstmarkt in het oude voormalige kerkgebouw bezocht. Zondag was het wat rustiger, maar iedere jaar zit er een bepaalde groei in. Het is inmiddels bekend en mensen houden er rekening mee. Het is ook een gebeuren dat speciaal voor de plaatselijke gemeenschap wordt gehouden. Het was er heel sfeervol en met alles onderdak. De Vrouwen van Nu brengen met hun kerstliederen ieder jaar weer sfeer. Zaterdag heeft het gospelgroep 4 in Harmony voor het tweede jaar opgetreden.

IMG_0015_0.JPG

Voor Vrouwen van Nu was het de vijfde keer dat ze er hebben opgetreden. “We horen helemaal bij deze locatie”, aldus dirigente Kiny Eiten. Harry Hartsema beaamde dat. Vorig jaar heeft ze in het voormalige kerkgebouw met haar koor het 25 jarig jubileum gevierd. Maar ze dirigeert al 40 jaar, vanaf haar 23e.

IMG_0012_0.JPG