Nieuws

Volkskerstzang in Grote Kerk Wildervank



Kerk_volkskerstzang 2015.jpg

De traditie van de Volkskerstzang wordt ook in 2016 voortgezet. Met veel plezier organiseert de Monument- en Concertcommissie Grote Kerk Wildervank dit evenement voor alle inwoners van Veendam/Wildervank e.o. ook dit jaar weer. Iedereen is welkom op zondag 18 december in de Grote Kerk te Wildervank.

De Volkskerstzang is bedoeld om samen bekende kerstliederen te zingen met orgel en trompet: van iedereen voor iedereen, een laagdrempelig evenement voor een breed publiek om de boodschap van Kerst te beleven. De hoofdorganist van de Grote Kerk, Dirk Swama, zal dit alles begeleiden op het orgel samen met trompettist Lubertus Leutscher, daarnaast hebben we gospelkoor Cantanova uit Borger bereid gevonden om mee te zingen en ze zullen ook een aantal solostukken ten gehore brengen. Pastor Percy Kulk, geestelijk verzorger Verpleeghuis Meander-Veenkade, neemt de verbindende teksten voor zijn rekening.

Overzicht VKZ.jpg

De aanvangstijd is 19:00 uur, het duurt ca. een uur. De ingang is aan de Raadhuisstraat 8 waar u ook kunt parkeren.

Vele fondsen, organisaties, middenstanders en het bedrijfsleven uit Veendam/Wildervank e.o. dragen financieel bij om deze gezamenlijke Volkskerstzang mogelijk te maken. De toegang is gratis, bij de uitgang is het mogelijk om een vrijwillige bijdrage te geven voor de onkosten.

De Monument- en Concertcommissie Grote Kerk Wildervank rekent weer op een grote opkomst, met name ook van mensen die minder bij een kerk betrokken zijn maar wel Kerst willen vieren.