Sport

Kampioenen Frédérique Karster en Iris van Suchtelen
stralen tijdens huldiging



_DSC4241.jpg

Door Jakob Kuiper

De waterskiesters Iris van Suchtelen en Frédérique Karster waren de onbetwiste 'koninginnen' aan de rand van de plassen in recreatiegebied Borgerswold in Veendam. Het decor waar alles zich afspeelde was de waterskibaan in Veendam. Deze prestaties dankten ze aan het feit dat ze Nederlands kampioen cable wakeboarden zijn geworden. Dat was afgelopen september en de wedstrijden vonden plaats in Zwolle.

_DSC4264.jpg

Wethouder Henk Jan Schmaal van de gemeente Veendam was er dan als 'de kippen' bij om het tweetal te feliciteren en de bijbehorende kussen. Na afloop van de festiviteiten had ik een gesprek met Iris. Ze zei onder meer dan ze dit niveau wil blijven houden en in de toekomst zich verder wil ontwikkelen.

Haar moeder is een grote steun in haar ontwikkeling geweest. “En van het één kwam het ander”, zei Iris. Ze werd Nederlands kampioen in deze discipline. Op de vraag of ze in het buitenland nog wat te zoeken heeft, moest ze even lachen. “Ik ben Nederlands kampioen en ik hoop dat ook te blijven. Het niveau in het buitenland is heel hoog”. Maar oefening baart kunst. Iris: “Ja, door veel te oefenen verbeteren de prestaties”.

_DSC4287.jpg