Agenda

Blueprint opgenomen vanuit Grand Café Java



Datum: 
vrijdag 14 oktober 2016 17:00 tot 19:00

 

_MG_9614.jpg

Op vrijdag 14 oktober wordt een nieuwe aflevering van het roots radioprogramma Blueprint opgenomen vanuit Grand Café Java. (17:00 - 19:00 uur). Er zijn weer interessante gasten bereid gevonden om in Blueprint een sessie te vertolken, nl de Deense, maar in Amsterdam wonende singer/songwriter Subterranean Street Society (Louis Puggaard-Muller) en het sensationele rockabilly duo The Sensational Second Cousins uit Klazinaveen. Zoals altijd is publiek welkom en is de toegang gratis. Via de stream op www.rtveen.nl is het programma elke zondag van 13.00 – 15.00 uur te beluisteren en verder de hele week op www.rootsparadise.nl/blueprint


Subterranean Street Society.jpg

Subterranean Street Society
Straatmuzikant Louis Puggaard-Müller maakt geen gebruik van de gebaande paden en bouwt een uiteenlopend curriculum vitae op. Een bejubelde plek als frontman van de legendarische Deense band Hyldemor, een leven als muzikant in de straten van Europa, een optreden aan tafel bij PAUW en in het najaar van 2016 onder de noemer Subterranean Street Society dan eindelijk de release van zijn eerste solo album getiteld ‘I’ll Leave Me Before You Do’.

Geboren en getogen in Kopenhagen, tourde de nu in Amsterdam wonende Louis de afgelopen drie jaar via Interrail langs verschillende grote Europese steden. Samen met een vriend leefde hij van de inkomsten van de dag. Louis vertelt: “De straat als podium is voor mij mijn belangrijkste levensles geweest. Het is een uitdaging om mensen te kunnen raken door middel van vluchtig contact.  Als ze in het voorbijgaan mijn muziek horen, stil blijven staan en aandachtig luisteren, geeft dat enorm veel voldoening”.

De rauwe inspiratie van het leven als straatmuzikant klinkt door op het album ‘I’ll Leave Me Before You Do’. De tien songs nemen je mee langs emoties en situaties die je recht in het hart raken. Het album is een ode aan verloren liefdes en de verschillende facetten van hartzeer.


sensational second cousins 2.jpg

The Sensational Second Cousins
Twee achterneven uit Klazienaveen die rock ’n roll van het ongepolijste soort maken! Gewapend met gitaar,zang en een eigengemaakte staande drumkit brengen ze een rauwe variant op het rockabilly genre. Ondanks het feit dat ze slechts met z’n tweeën zijn klinken ze als een bulldozer en dat mag een een prestatie op zich heten! Meng dat met de juiste hoeveelheid krankzinnigheid en een uniek live optreden is gegarandeerd. Hun muziek kan het beste omschreven worden als Hasil Adkins die Elvis Presley in de kroeg tegen het lijf liep toen die met Hank Williams, Johnny Cash en Eddie Cochran aan het drinken geslagen was. Ze brachten al 3 singles uit: hun eerste werd in Nederland bestempeld als de beste rockabilly single van de eeuw! De 2 singles die volgden mochten ze live bij 3FM ten gehore brengen. Tijdens de Popronde 2014 waren ze één van de meest geboekte bands! In het voorjaar van 2016 zag debuutplaat ‘Earthquake!’ het licht!