Regio

Mystery guest opent 47e spelweek in Muntendam



PB270001.JPG

MUNTENDAM - Vorige week, maandag 22 augustus, ging de 47e spelweek in Muntendam van start. De Spelweek begon met een lawaai optocht bij dorpdhuis De Menterne, waarbij de jeugd van Muntendam samen met bijna alle vrijwilligers van Stichting Jeugdwerkgroep Muntendam zoveel mogelijk lawaai maakten met pannen, deksels, ratels en fluitjes. Alles mocht, als het maar lawaai maakte! Veel ouders liepen ook mee. De optocht ging eerst naar het gemeentehuis waar de stoet burgemeester Rein Munniksma en de wethouders Thea van der Veen en Lian Veenstra van Menterwolde oppikten. De lawaaitocht ging door de Kerkstraat naar het ijsbaanterrein aan de Zuiderstraat. Daar bleek een mystery guest verstopt te zijn in het gebouw. Burgemeester en wethouders vuurden vragen af op de mystery guest en na een paar rake vragen kwam meester Henk Schaart van de Verkruisenschool tevoorschijn met zijn gitaar. Daarna mochten de kinderen beginnen met het bouwen van hutten, ook ieder jaar weer een succes. ’s Middags werd het mammoetpad in de Heemtuin vol enthousiasme gelopen door vrijwilligers, kinderen en ouders maar door de hevige regen viel het gedeeltelijk in het water. Desondanks heeft iedereen erg genoten.

Dinsdag werd er verder gebouwd met de hutten en werd er op het veld zitvolleybal gehouden. ’s Middags konden ongeveer 70  kinderen buikglijden en was er een stormbaan. Omdat het erg warm was werd er water op gesproeid zodat de ongeveer kinderen naar hartenlust in het verkoelende water konden glijden. Wat een feest!

PB270004.JPG

Woensdag stond, zoals ieder jaar, een reisje gepland en dit jaar ging de bus met kinderen en begeleiding naar Slagharen. Iedereen had ondanks de hitte veel plezier en de meeste kinderen huppelden nog even rond in de waterspeeltuin achter op het terrein van Slagharen.

Ook donderdag was het extreem warm. Op het programma een bootcamp en boksen en in de middag een supergrote waterstormbaan. Tussen de middag werden er heerlijke broodjes gebakken. Verder stond er een waterbad voor de kleintjes en er lag zand om mee te spelen. Ook werd er een waterballonnengevecht gehouden. Er waren veel kinderen, klein en groter zo rond de honderd, wat een waterpret! Rond vier uur zette iedereen die wou blijven slapen zijn tentje op en daarna werd er met de kinderen en begeleiding patat gegeten. In de avond stond er een fietstocht voor het hele gezin en een dropping op het programma.

Vrijdag werd de spelweek 2016 afgesloten met in de middag midgetgolf en kanoën en `s avonds een grote gezellige barbecue, eerst voor kinderen en daarna voor de vrijwilligers.

De 47e spelweek van Muntendam was erg warm maar ook een groot succes!