Sport

Borgercompagnie de baas over Wildervank (zat)
in bekerduel



IMG_3210.JPG

Door Jacob Kuipers

VOETBAL - Vijfdeklasser Borgercompagnie speelde afgelopen zaterdag de bekerwedstrijd tegen buur Wildervank (zat). En oefenmeester Frits Spreen van 'De Niesters' zag zijn ploeg met 3-1 winnen. Het was binnen 10 minuten al 'bingo' voor de thuisclub. Ait Quarab liet een verwoestend schot van zijn voet vertrekken en zette zijn ploeg op een 1-0 voorsprong. Blijkbaar had oefenmeester Spreen zijn spelers op het hart gedrukt dat ze in de beginfase alles uit de kast moesten halen. En zijn trouwe 'volgelingen' namen de wijze lessen van hun fanatieke trainer direct aan.

Borgercompagnie-speler Posthuma begreep dat als eerste. Hij gaf een afgemeten voorzet en Ait Quarab moest scoren, maar de druk die op hem lag was hem blijkbaar te groot, want hij mistte. Ook de van vv Wildervank over gekomen Supré kreeg een goede kans maar hij deed er niks mee. Overigens was Supré een ware kwelling voor Wildervank. Zijn oud-ploegenoten moesten af en toe aan de 'noodrem' trekken om hem af te stoppen. Na een half uur spelen stond Borgercompagnie op een 2-0 voorsprong. En 'wervelwind' Supré was de 'dader', omdat de laatste linie van Wildervank gruwelijk in de fout ging.

IMG_3223.JPG

Vervolgens begreep Wildervank-speler Dennis Nagel als eerste dat er wat moest gebeuren. Uit een voorzet mikte hij het projectiel tegen de touwen: 2-1. Daarna zochten beide ploegen de kleedkamer op om even bij te tanken. Ook de toeschouwers konden genieten van een hapje en een drankje in de knusse kantine. Na een kwartier spelen in de tweede helft werd De Niester Jager in een kansrijke schietpositie gemaneuvreerd. Maar hij raakte helaas de bal verkeerd. Twee minuten later was het de beurt aan Wildervank, toen Dennis Nagel een uitstekende kopbal van zijn hoofd vertrekken, wat geen doel trof.

Borgercompagnie schrok niet en ging dus niet bij de 'pakken' neer zitten. M. Jager liet een verradelijk schot van zijn voet vertrekken, maar het leer trof geen doel. Wildervank had als snel in de gaten dat het iets terug moest doen, vooral voor hun supporters, die de moeite namen om naar Borgercompagnie af te reizen. Dennis Nagel en Hoving waren van goede wil maar ook zij konden het speeltuig niet tussen de palen krijgen. In de 80ste minuut ontstond er een opstootje. Borgercompagnie-speler Ajouaou sloeg een speler van Wildervank, terwijl er geen bal in de buurt was.

Borgercompagnie moest dus met 10 spelers verder. Ondanks deze handicap was Borgercompagnie toch in staat om een grote scoringskans te creëren. Maar de 'weg' er naar toe konden ze niet vinden. Tot Supré het op zijn heupen kreeg. De oud-speler van Wildervank (zon) schoorde met een trap, wat veel op een boogbal leek. En door deze handeling werd het 3-1 voor Borgercompagnie.