Nieuws, RTV Parkstad

Nieuwe Blueprint live met Owen Campbell en
Edwin Jongedijk en Joost Prinsen



BLUEPRINT - Helaas kon de aflevering van vrijdag 12 februari niet doorgaan i.v.m. ziekte van de gasten maar op vrijdag 11 maart wordt een nieuwe live aflevering van het roots radioprogramma Blueprint uitgezonden vanuit Grand Café Java. Opnieuw is het duo Edwin Jongedijk en Joost Prinsen van de partij en als tweede gast is de Australische bluesgitarist Owen Campbell uitgenodigd. Zoals altijd is publiek welkom en is de toegang gratis. Het uitzendtijdstip is van 17.00 - 19.00 uur. Via de live stream op www.rtv-parkstad is het programma live te beluisteren en verder de hele week op www.rootsparadise.nl

Edwin Jongedijk en Joost Prinsen
Edwin behoeft voor de muziekliefhebbers geen nadere introductie. Hij is in al die jaren dat we live sessies organiseren de artiest die het vaakst in Blueprint heeft opgetreden. Hetzij solo of met zijn band Taneytown, Edwin is altijd gaarne bereid om een sessie in Blueprint te doen. Deze keer neemt hij zijn maatje uit Taneytown, gitarist Joost Prinsen mee, voor vast en zeker weer een heerlijke sessie. Edwin vertelde onlangs dat de band Taneytown per 1 augustus stopt met optredens. Kort daarvoor gaan ze nog naar Amerika, maar het duo optreden van Edwin en Joost in Blueprint zal één van de laatste zijn waarin ze nummers van deze band vertolken.
www.edwinjongedijk.nl

Owen Campbell
Owen Campbell, afkomstig uit Canberra, is een uitstekende Australische blues singer-songwriter en (slide) gitarist. Hij haalt op YouTube ondertussen nu al meer dan zestien miljoen(!) volgers, na zijn op zijn minst merkwaardige finale, in de zesde reeks van de Australische TV show “Australia's Got Talent”. Hier zou hij volgens vele kijkers onrecht aangedaan zijn. Alhoewel, rekening houdend met het effect op zijn latere carrière… betekende zijn deelname aan de talenten show, zijn grote doorbraak. Als Owen negen is, krijgt hij van zijn ouders zijn éérste gitaar. Als twintiger trekt hij als busker met zijn gitaar en muziek van stad naar stad de wereld rond. Zijn muziek is beïnvloed door zijn vader en door artiesten als The Band, Van Morrison, Townes Van Zandt en Johnny Cash. Owen debuteerde in 2011 met “Sunshine Road”. Zijn tweede album “The Pelgrim” (2013) was niet enkel een blues album. Hij waagt zich nu ook aan rock en ballads. Recent bracht Owen nog de EP “In The Shadow Of The Greats” (2015) uit.
www.owencampbellmusic.com