Verslag V&Z dames zaalvoetbal
V&Z Optimal Coffee/Kok -
Dekker Hoveniers-SV de Heracliden

ZAALVOETBAL - Vrijdag stond de wedstrijd op het programma tegen medekoploper SV. De Heracliden. Deze tegenstander had tot nu toe 4 wedstrijden gespeeld en deze 4 allemaal gewonnen. Vooraf kon er dan ook gesproken worden van een echt topduel. Helaas moesten de dames het vandaag zonder de keeper Andrea van Oost doen. Zij moest op het laatste moment afhaken ivm de griep. Tevens waren Helen Koch en Sandra Visscher afwezig.  Hierdoor bestond het team van de dames van V&Z vandaag uit 8 speelsters omdat Andrea van Oost afwezig was heeft Marijke Bats zich opgeofferd om te gaan keepen, waarvoor onze dank als team.

Nu dan de wedstrijd. Tot nu toe is het lastiger om een vijftal te vinden die wil starten aan de wedstrijd dan degene die wissel willen staan, maar uiteindelijk stonden er dan toch vijf spelers in het veld. Zoals elke wedstrijd spreken de dames af om niet te snel te gaan jagen. Dit ivm de leeftijd en conditie. Er wordt namelijk niet getraind trainen. Vanaf het begin is V&Z sterker en dit resulteert al snel in een aantal kansen. Al snel wordt er dan ook gescoord. Agnes Meulenbelt maakt de 1-0. Hierop probeert V&Z dan ook snel de score uit te breiden. Dit lukt vervolgens niet en niet snel na de 1-0 maken de dames van de SV de Heracliden gelijk uit een counter. Hierop kan V&Z dus weer van voor af aan beginnen. Gelukkig blijft V&Z rustig en laat zich niet opjagen. Hierdoor komen we toch al snel weer op voorsprong. In een kort tijdbestek wordt de 2-1 door Nienke Ketelaar, de 3-1 door Jannie Dekker-Sanders en de 4-1 door Agnes Meulenbelt gemaakt. Hierdoor kan V&Z het wat rustiger aandoen en wordt er tot de rust niet meer gescoord.

In de rust maken de dames wat afspraken over de opstelling en over het wisselen. Het wisselen duurt te lang waardoor de spelers te vermoeid raken.

De tweede helft wil V&Z net zo beginnen als de eerste helft. Snel proberen te scoren en dan is de wedstrijd wel gespeeld. Dit gaat al snel mis. Door het niet optreden van de scheidsrechter waar de bal uit is, gaan de spelers van SV de Heracliden verder. Hierdoor ontstaat er irritatie en een kans voor de dames uit Uithuizermeeden, waaruit ze uiteindelijk ook scoren. Hierdoor wordt het 4-2 en dus toch weer even spannend. Deze spanning was naarmate de wedstrijd vorderde niet echt nodig. V&Z ging al snel weer hun eigen spel spelen en scoorden zelf weer. De 5-2 werd gescoord door Selma Hut en de 6-2 door Anouk Huft-Hut. Bij de 6-2 gaan de dames van V&Z weer even een tempo lager spelen waardoor SV de Heracliden nog een keer tot scoren komt en het 6-3 wordt.  Toch was het V&Z vervolgens weer die de score nog groter wist te maken. Door nog een aantal  mooie aanvallen en een paar mooie individuele acties werd de score nog uitgebreid tot 11-3. Deze doelpunten werden gemaakt door: 7-3 en 8-3 Agnes Meulenbelt en de 9-3, 10-3, en 11-3 werden gescoord door Selma Hut.

Wederom winnen de dames van V&Z Optimal Coffe/Kok-Dekker Hoveniers. Waar vooraf werd gedacht aan een wedstrijd welke mogelijk wel eens gelijk opgaand zou zijn, bleek dat in de praktijk wel mee te vallen. Bij de dames van V&Z is te zien dat ze elke week wat beter worden en makkelijker gaan voetballen met elkaar. Hopelijk is dit een voorbode van een mooi seizoen.

De dames van V&Z spelen hun volgende wedstrijd op 14 november 2014 en deze is wederom in Veendam. Ze zullen dan spelen tegen WMC dames 2. Hopelijk met wat meer supporters en een nieuw tenue.