Regio

Extra aandacht voor het hart in Refaja ziekenhuis Leefstijlmiddag voor vrouwen



STADSKANAAL - De afdeling Cardiologie van het Refaja ziekenhuis in Stadskanaal organiseert tijdens Dress Red Day op zaterdag 27 september - een initiatief van de Hartstichting - een leefstijlmiddag voor vrouwen. Centraal staan deze middag hart- en vaatziekten, wereldwijd doodsoorzaak nummer één bij vrouwen. Geïnteresseerde vrouwen zijn van harte welkom.

Tijdens de leefstijlmiddag kunnen vrouwen zich onder andere laten informeren over hart- en vaatziekten en de factoren die daarop van invloed zijn. Zoals voeding, beweging en de overgang. Aansluitend is er een markt met daarbij activiteiten als nagels rood lakken, cholesterol en bloedsuiker prikken, bloeddruk meten en een AED-demonstratie. Ook zijn er een personal bewegingscoach, fysiotherapeut en overgangsconsulente aanwezig. Tijdens de leefstijlmiddag worden gezonde, maar lekkere hapjes aangeboden. Kijk voor het complete programma op www.refaja.nl.

Opgave
Deelname aan het evenement is gratis. Opgave is noodzakelijk en kan tot en met 24 september via dressredday@refaja.nl of telefoon (0599) 654 727 (alleen op maandag en dinsdag). Er is plaats voor negentig deelnemers.

Dress Red Day
Onderzoek naar hart- en vaatziekten is tot nu toe vooral bij mannen gedaan. De resultaten zijn niet zomaar te vertalen naar vrouwen. Meer onderzoek is nodig om de verschillen tussen mannen en vrouwen in kaart te brengen. Op Dress Red Day vraagt Refaja ziekenhuis daarom aandacht voor vrouwen en hart- en vaatziekten.

Leefstijlmiddag vrouwen: Refaja ziekenhuis, Zwartsenbergzaal (eerste verdieping), zaterdag 27 september van 13.00 tot 17.00 uur.