RTV Parkstad

Blueprint live met Gann Brewer en verrassende country optreden Edwin Jongedijk en Marianne van der Velde



RADIO PARKSTAD - Op vrijdag 13 juni is de laatste uitzending van het seizoen gepland van het roots radioprogramma Blueprint vanuit de foyer van theater vanBeresteyn in Veendam. Deze keer met live sessies van singersongwriter Gann Brewer uit New York en een bijzonder optreden van het duo Edwin Jongedijk en Marianne van der Velde met country duetten. Zoals altijd is publiek welkom en is de toegang gratis. Het uitzendtijdstip is van 17.00 - 19.00 uur. Via de live stream op www.rtv-parkstad is het programma live te beluisteren en verder de hele week op rootsparadise.nl

Datum: vrijdag 13 juni
Locatie: Foyer cultuurcentrum vanBeresteyn
Tijdstip: 17.00 - 19.00 uur
Toegang: gratis

Gann Brewer
Gann Brewer is een in New York residerende singersongwriter die opgroeide in Mississippi. Hij maakt deel uit van een nieuwe generatie troubadours die in de geest van Woody Guthrie, Ramblin' Jack Elliott, John Prine, Guy Clark en Mississippi John Hurt de folk fakkel brandende houdt. Gann nam zijn zelf getitelde debuut album op in 2008 en sindsdien is hij voortdurend ‘on the road' om zijn muziek uit te dragen. Onlangs verscheen zijn nieuwe cd "Peddlers & Ghosts", die (opnieuw) opgenomen werd in Memphis.

gannbrewer.com

Edwin Jongedijk & Marianne van der Velde
In 2005 vertolkte Edwin Jongedijk in Groot Café Janssen en Janssen tijdens een live uitzending van Blueprint een aantal country duetten met Claudia Sansouci uit Baltimore. Nummers van John Prine en Townes vanZandt werden op een prachtige manier tweestemmig uitgevoerd. Toen presentator Thomas Kaldijk Edwin en Marianne benaderde om weer een sessie met roots en country duetten uit te voeren reageerden beiden direct enthousiast. Edwin en Marianne hebben natuurlijk vaker samen op het podium gestaan met b.v. de uitvoering van Thunder Road van Bruce Springsteen. Marianne kennen we o.a. als zangeres uit de band No Soprano en maakt verder deel uit van de Herman Brood tribute band Spritz en Edwin behoeft geen nadere introductie. Met dit verrassende (country) optreden van Edwin en Marianne wordt het live seizoen van Blueprint afgesloten.

blogdike.nl