Kabelkrant van en voor Veendam


Kabelkrant Veendam
De kabelkrant kunt u ook bekijken bij de SKV op de TV kanaal 996 en op de analoog kanaal 66

App
Of download de gratis app voor de mobiele telefoon in de Play Store (Android).

play_prism_hlock_2x_resize.png


Advertentie
Nieuws

Cecil & Street One opent in Veendam



438081796_7528770817238613_2293169295956757181_n.jpg

Door Peter Panneman

Aan de Kerkstraat 21 in Veendam is donderdagmorgen een gloednieuwe Cecil & Street One winkel geopend. Voorheen was deze collectie samen te vinden in de OKAY winkel aan de Kerkstraat 24. Nu kunnen beiden concepten gaan uitbreiden en zal er binnenkort ook nog een verbouwing gaan plaatsvinden in de huidige Okay winkel.

438691473_7528770997238595_6268794064793401506_n.jpg

Tijdens de openingsdag vermelden ze ook graag dat ze 3 dagen lang een toffe openingsactie hebben met 20% korting op de gehele collectie en voor de eerst kopende klanten een hele mooi gevulde goodiebag weggeven die is samengesteld met medewerking van vele plaatselijke ondernemers, aldus Renate Borcheld namens Okay Fashion &Jeans.

Nieuws

COA sneller met het aanleggen van oversteekplaats
dan Gemeente Veendam



3C4A9575kopie.jpg

Door Bert Woltjes

Sinds afgelopen maandag zijn er in de voormalige garage aan de Lloydsweg zo`n 100 asielzoekers ondergebracht. De opvanglocatie in Veendam is voor de periode van een jaar en voor maximaal 100 personen. Het kan gaan om een mix van gezinnen met kinderen, echtparen of alleenstaanden.

Wel heeft het college van B en W aan de realisatie van de noodopvang een aantal voorwaarden verbonden, die onder andere de veiligheid op de locatie zelf als de directe omgeving betreffen.

3C4A9556kopie.jpg

Daarom is er door het COA een oversteekplaats aangelegd zodat de mensen die in deze opvang locatie wonen veilig de drukke Lloydsweg kunnen oversteken. Het COA heeft dit uit eigen middelen betaald.

Dit kan blijkbaar sneller gerealiseerd worden dan b.v. een oversteekplaats ter hoogte van het Jacob Bruggemacentrum in de onlangs vernieuwde Jacob Bruggemalaan, of een voetgangersoversteek plaats met verkeerslichten aan Bocht Oosterdiep ter hoogte van de Kerkstraat. Een half jaar geleden gaf de Gemeenteraad hiervoor toestemming. Maar het is nog altijd niet gerealiseerd. 

3C4A9576.JPG

Op dit moment hebben we nog geen reactie ontvangen van de gemeente Veendam.


Gerelateerde artikel:
Regio

Een schoon kantoor, zo regel je dat



pexels-proxyclick-2451566.jpg
Foto Proxyclick Visitor Management System

Sinds de coronajaren is er speciale aandacht voor schone kantoren. De verspreiding van ziektes heeft immers de meeste kans in ruimtes waar veel mensen dicht bij elkaar zitten. Maar los van de kans dat je een virus oploopt is een schoon kantoor natuurlijk ook heel belangrijk voor een goede werksfeer en optimale prestaties. Het behoeft geen betoog dat medewerkers in een frisse en schone omgeving beter presteren. De schoonmaak van kantoren wordt vaak uitbesteed aan een gespecialiseerd schoonmaakbedrijf. Hiervoor wordt meestal een schoonmaakplan gemaakt waarin staat welke werkzaamheden wanneer worden gedaan.

Reinigen met stoom
Een toepassing die steeds vaker voor kantoren wordt gebruikt is reinigen met stoom. Stoom doodt bacteriën en reinigt zeer grondig. Ook vlekken uit kleden, matten en tapijten kun je verwijderen met stoom. Bij The Clean Experience vind je een ruim assortiment stoomreinigers en multifunctionele stofzuigers voor professioneel gebruik. Je kunt bijvoorbeeld de afspraak maken dat de vloeren in de kantoren eens per week met stoom worden gereinigd en de overige dagen gestofzuigd. Reinigen met stoom geeft geen overmatig natte vloeren. Door de hoge temperatuur van het water droogt dit vrij snel op en laat geen strepen of vlekken na. Het mooie is dat verschillende vloertypen met stoom gereinigd kunnen worden.

Hygiëne is belangrijk
Ook al kampen we sinds 2023 niet meer met corona, dat betekent nog niet dat we nu niet meer aan hygiëne hoeven te denken. En dat geldt dan niet alleen op de toiletten, maar ook in andere ruimtes van het bedrijf. De meeste bacteriën werden altijd gevonden op de hoorn van vaste telefoons. Die zijn er steeds minder, maar worden op kantoren toch vaak nog gebruikt. Daarom heeft schoonmaakpersoneel meestal nog de opdracht om telefoonhoorns dagelijks schoon te maken. Dat geldt ook voor stofzuigen, dat meestal om de twee dagen wordt gedaan. Hiervoor kan overigens ook een stoomstofzuiger worden gebruikt. Die zuigt los vuil op en geeft de vloer vervolgens een reiniging met stoom. Dit gaat uiteraard sneller dan eerst stofzuigen en daarna met de stoomreiniger aan de slag. Maar een dergelijk apparaat is niet voor alle soorten vloeren geschikt.

De grote schoonmaak
De grote schoonmaak wordt in kantoren doorgaans in etappes gedaan. Meestal staat in een schoonmaakplan dat niet dagelijkse schoonmaakklussen periodiek worden uitgevoerd. Je kunt dan denken aan ramen zemen of de bovenzijde van kasten schoonmaken. Let er wel op dat het schoonmaakpersoneel hier voldoende tijd voor moet hebben. Er wordt door schoonmaakbedrijven vaak een te rooskleurig beeld geschetst in welke tijdspanne schoonmakers kunnen werken. Natuurlijk moeten ze doorwerken, maar het onmogelijke vragen is ook niet de bedoeling. Probeer dus altijd een gulden middenweg te vinden. Je kunt het zemen van de ramen ook uitbesteden aan een speciaal bedrijf dat periodiek de ramen zowel binnen als buiten reinigt. Zij kunnen soms ook zorgdragen voor het reinigen van de entree, zodat het schoonmaakpersoneel dat de ‘binnenboel’ doet zich hier niet om hoeft te bekommeren.

Laatste video

Grote Kerk Veendam
Nieuws

Start aanleg carports met zonnepanelen



WhatsApp Image 2024-04-17 at 15.17.35.jpeg

Dinsdag 16 april is gestart met de aanleg van carports met zonnepanelen op het parkeerterrein voor ons waterschapshuis in Veendam. In de periode van 16 april tot 1 augustus zijn er door de werkzaamheden fors minder parkeerplekken.

Alternatieven zijn het nieuwe parkeerterrein langs de Sorghvlietlaan, het parkeerterrein bij sportpark de Langeleegte (Langeleegte 16) en het parkeerterrein bij de Sorghvliethal (Jan Salwaplein 1).

Voor automobilisten is het parkeerterrein in de eerste fase van de werkzaamheden (tot medio juni) niet bereikbaar vanaf de Sorghvlietlaan en wel bereikbaar vanaf de Julianalaan. In de tweede fase (medio juni tot 1 augustus) draait dit om en is het parkeerterrein voor automobilisten alleen toegankelijk via de Sorghvlietlaan (en niet via de Julianalaan).

Gedurende de werkzaamheden blijven het laboratorium en het fietsenhok bereikbaar. Fietsers en wandelaars behouden de doorgang over het parkeerterrein. Ook de parkeerplekken voor bezoekers van het waterschapshuis, vlakbij de entree, blijven beschikbaar. En dit geldt in de eerste fase eveneens voor de parkeerplekken bij de laadpalen. Die uiteraard alleen bestemd zijn voor het opladen van elektrische en plug in hybride auto’s. In de tweede fase zijn de laadpalen niet beschikbaar.

Nieuwe bestrating en laadpalen
De zonnecarports worden voorzien van in totaal 16 laadvoorzieningen. De huidige laadpalen worden op termijn verwijderd. Dit betekent een uitbreiding van per saldo 8 laadvoorzieningen. Tegelijk met de aanleg van zonnecarports wordt de bestrating door de gemeente Veendam vernieuwd. De parkeervakken krijgen belijning.

Meer weten over dit project? Ga dan naar www.hunzeenaas.nl.

Nieuws

VoorleesTV Veendam in de meivakantie



WhatsApp Image 2024-04-06 at 21.38.13 (1).jpeg

In het najaar van 2023 kwam Summerfun in samenwerking met ParkstadVeendam met een nieuw project, genaamd VoorleesTV Veendam. Met dit nieuwe project willen wij laten zien hoe leuk het is om samen naar mooie verhalen te luisteren. Zo deden we dit in december met een speciale editie rondom Sinterklaas. De editie staat deze keer in het teken van de Kinderzwerfboeken4Daagse. In deze nieuwe reeks staan er weer 5 afleveringen klaar voor de kijkers. Dit keer heeft Bart Kruizinga, vrijwilliger van Summerfun 5 mooie boektitels uitgezocht. Deze boeken worden niet volledig gelezen en daarmee is de taak aan de kijkers dus om de boeken verder te lezen om te weten hoe het afloopt. Hiermee hopen wij ouders/verzorgers, maar vooral ook de kinderen te stimuleren om te gaan lezen. De boeken die voorgelezen worden in deze nieuwe reeks zijn volgens ons vast te lenen in de bieb. Anders kan je kijken bij de plaatselijke boekenwinkel. In deze reeks zijn er 2 boeken waarvan wij een aantal exemplaren hebben weten te bemachtigen door onze samenwerking met Kinderzwerfboek. Deze titels kunnen gereserveerd/aangevraagd worden door een mail te sturen naar summerfun@debasisveendam.nl

De fonkelnieuwe afleveringen van VoorleesTV Veendam zijn te zien van zondag 28 april tot en met donderdag 2 mei. Eigenlijk kunnen we dus wel spreken van een bonusaflevering voor de kijkers, want de Kinderzwerfboeken4Daagse vindt plaats van maandag 29 april tot en met donderdag 2 mei.

Wil jij deze afleveringen niet missen? Ze zijn te zien op de Kabelkrant op SKV kanaal 996 en we plaatsen de aflevering aan het einde van de dag op onze facebookpagina: Summerfun Veendam. De afleveringen op de Kabelkrant zijn elke dag te zien op vaste tijdstippen. Deze tijdstippen zijn; 09.00 uur – 14.00 uur – 19.00 uur. Wij wensen een ieder alvast heel veel kijkplezier en tot bij de eerste aflevering op zondag 28 april!

Sport

Teams en individuele turnster SV Clias
herhalen huzarenstukje



Clias2devwapril-print.jpg
Foto: Hilda Koopmans, Marit Veen en Jezlyn Meppelder staan niet op de foto

Het weekend van 13 en 14 april stond voor SV Clias wederom in het teken van turnwedstrijden in de “eigen” Wildervanckhal. Voor de turnsters lag de lat hoog na de eerste voorwedstrijden welke in februari jongstleden ook plaatsvonden in de Wildervanckhal. Konden zij zichzelf evenaren of zelfs overtreffen?

Zaterdagochtend streden de teams middenbouw niveau 4 en 5 voor de teammedailles. Individueel word er voor de middenbouw leeftijdscategorie alleen een klassement opgemaakt maar geen medailleklassement.
De teams niveau 4 en 5 wisten hun prestaties van februari als team te evenaren. Beide teams wonnen het goud. Niveau 4 deed dit met een verschil van 10,624 punten op de nummers twee. Niveau 5 had iets meer tegenstand van het team dat tweede werd. Het verschil tussen deze twee teams bedroeg 6,625 punten. Zij ontvingen de medailles uit handen van niemand minder dan Turbo, de enthousiaste mascotte van Veendam Beweegt.
Voor plaatsing voor het Provinciale kampioenschap deden ze met hun individuele scores ook goede zaken. Turnsters niveau 4 hielden de plaatsen 1, 2, 3, 4 en 5 bezet met de eerste plaats voor Bella Molema, een tweede plaats voor Rosa Lynn Bruins, de derde plaats voor Ellen Harms, Jealey Meppelder werd vierde en Sterre Veen maakt het feest compleet door vijfde te worden.
Middenbouw 5 turnsters maakte er een één twee drie en zes van met op de eerste plaats Jill Keizer gevolgd door Kiara Moed als tweede en Gwen Doornbosch als derde. Tess Heeringa werd keurig zesde.

Zaterdagmiddag turnden Rosalie Wolfs en Marit Veen samen met turnsters van een andere vereniging hun teamwedstrijd supplement E. Daarnaast turnden zij als junioren ook een individuele wedstrijd. Met het team behaalden ze de derde plaats en een bronzen medaille.
Individueel werd Rosalie achtste met een eerste cijfer voor het onderdeel sprong en het eerste cijfer voor haar balkoefening. Marit turnde zich naar een tiende plaats met een vijfde cijfer voor haar balk- en vloeroefening.

Zondagochtend turnden Jezlyn Meppelder en Nette Eleveld een individuele wedstrijd junior supplement D. Nette veroverde net als in februari het goud. Jezlyn werd keurig vijfde met een eerste cijfer voor haar vloeroefening en een tweede cijfer op het onderdeel sprong.
In de baan er naast kwam team supplement F in actie. Net als tijdens de vorige wedstrijd wonnen zij het teamgoud met een verschil van 3,815 punten op de nummers twee. Individueel deed turnster Isabel Eleveld hetzelfde als haar zus en won in de leeftijdscategorie jeugd het goud. Alicia Wiebrands werd zevende met een eerste cijfer voor haar brugoefening. Junioren Lieke Koopmans, Noa Keizer en Marit Veenstra stonden lange tijd één, twee en drie. Uiteindelijk werd Lieke eerste, Noa derde en Marit nipt vierde.

Met deze individuele scores deden de turnsters goede zaken voor plaatsing voor de Provinciale Kampioenschappen welke 25 mei in Stadskanaal zullen plaatsvinden. Welke turnsters zich definitief hebben geplaatst is nog even afwachten. De KNGU verwacht dit eind april bekend te kunnen maken.

ParkstadVeendam.nl zoekt vrijwilligers

20180329_213442A.jpg

Al meer dan 15 jaar probeert ParkstadVeendam.nl u het nieuws uit de regio te brengen op een laagdrempelige en begrijpelijke manier. Van moordzaak tot brandstichting, van aanrijding tot traumaheli, zomermarkten, koopavondconcerten, overlast in Borgerswold, wij waren er bij. Dit doen wij met een groep enthousiaste vrijwilligers die naast verslaggever vaak ook nog een betaalde baan hebben.

De laatste tijd is video verslaggeving ook een belangrijk onderdeel geworden van ons aanbod. We proberen hierbij ook zoveel mogelijk samen te werken met andere partijen in Veendam zoals RTV1 en SKV. Willen we echter regelmatig video verslagen uitbrengen dan hebben we daar een grotere groep vrijwilligers voor nodig.

Dus lijkt het je leuk om video te maken van wat er in de gemeente Veendam allemaal gebeurd? Heb je goede ideeën voor leuke programma's? Vind je dat een onderwerp in Veendam meer aandacht verdient? Of wil je wat meer doen met je videocamera dan alleen de (klein)kinderen in het zwembad filmen? Download onze folder en meld je aan.

Ervaring is niet vereist.

Klik hier voor onze folder.

Agenda

50 Shades to Fiddle in vanBeresteyn 



Datum: 
zondag 21 april 2024 15:00

 

Micha Molthoff en band - 50 Shades to Fiddle (Roy Beusker).jpg

50 Shades to Fiddle in vanBeresteyn 

Zondagmiddag 21 april 2024 treedt viool virtuoos Micha Molthoff op in theater vanBeresteyn met zijn nieuwste voorstelling ’50 Shades to Fiddle’. 

In ‘50 Shades to Fiddle’ vertolkt Micha tijdloze vioolthema’s en vertelt hij over zijn grote liefde: de viool. Met passie en virtuositeit laat hij het vuur van de zigeunerviool, het verlangen en de weemoed van chansonniers als Brel en Aznavour en de filmmuziek van Morricone samenkomen.

Molthoff is een veelzijdig musicus en trad op met een keur aan nationale en internationale artiesten, waaronder Herman van Veen, Ute Lemper, Nynke Laverman, Toon Hermans, Jaap van Zweden en het Koninklijk Concertgebouworkest. Zijn werk wordt beïnvloed door Oost-Europese muziek, Argentijnse tango en Frans-, Spaans- en Nederlandstalige chansons en liedjes, en is te horen in diverse films, documentaires en theaterproducties.

Datum: Zondag 21 april
Aanvang:: 15.00 uur
Toegang: € 24,00 [ Inclusief garderobe en drankje ]

Tickets en informatie via: www.vanberesteyn.nl,0598-634566 of de
theaterkassa. Geopend van maandag tot en met vrijdag van 10.00 – 16.00 uur.

vanBeresteyn / Museumplein 5a  / 9640 AD Veendam /  www.vanberesteyn.nl

Nieuws

Nationale Diabetes Challenge start ook in Veendam



437728785_7519939861455042_5001738339609676537_n_resize.jpg

Linda’s Leefstijl organiseert, in samenwerking met de Bas van de Goor Foundation de Nationale Diabetes Challenge 2024 in Veendam! Vanaf maandag 6 mei wandelen wij elke week, ongeveer 20 weken lang, samen met een groep deelnemers in de buurt. Wil je werken aan je gezondheid en heb je diabetes of een verhoogd risico* daarop? Je hogere leeftijd hebt; overgewicht hebt, vooral rond de buik; een te hoog cholesterol hebt; een vader, moeder, broer of zus hebt met diabetes type 2; een hoge bloeddruk hebt; zwangerschapsdiabetes hebt gehad; een baby hebt gekregen van meer dan 9 pond; moeder zwangerschapsdiabetes heeft gehad; rookt; van Surinaams-Hindoestaanse, Turkse of Marokkaanse afkomst bent; Prednison gebruikt of bepaalde medicatie tegen psychoses; PCOS, coeliakie of hemochromatose hebt (bron: diabetes fonds)

Wat is de Nationale Diabetes Challenge?
De Nationale Diabetes Challenge is een 20 weken durend wandelprogramma van de Bas van de Goor Foundation. Samen wekelijks wandelen in de buurt is goed voor je gezondheid en daarnaast nog gezellig ook.

Mensen in beweging brengen, dat blijft belangrijk. Diabetes is een van de meest voorkomende chronische ziekten in Nederland. 1 op de 14 Nederlanders heeft diabetes en het aantal groeit nog altijd. En 1 op de 3 huidige Nederlanders van 40+ krijgt in 2040 te maken met diabetes. Bewegen is goed voor mensen met diabetes en een verhoogd risico daarop. Met de NDC laten we mensen ervaren hoe fijn wandelen is. Het is een laagdrempelige opstap om aan een gezondere leefstijl te werken. We weten dat meedoen aan de NDC ze veel oplevert!

Start wandelingen
Op maandag 6 mei, om 19.15 uur start de eerste wandeling van de groep in Veendam. We starten op de parkeerplaats van Borgerswold Experience (bergweg 1, 9642 LV Veendam). We houden rekening met ieder wandelniveau. Het is daarom niet erg als je (nog) niet zo ver kunt lopen. Samen trainen we voor een wandelafstand van 3, 5, 10 of 15 kilometer.

We sluiten de Nationale Diabetes Challenge feestelijk af op het NDC Festival op 28 september in Arnhem. Voor meer informatie kan je contact opnemen met Linda Wilterdink van Linda’s Leefstijl via: linda@lindawilterdink.nl of op 06-10303161

Enthousiast geworden?
Ga naar nationalediabeteschallenge.nl en klik op ‘ik wil meewandelen’ om je aan te melden! Deelname is gratis.

We beginnen om 19.15 uur met een kennismaking en zullen ongeveer van 19.30 tot 20.30 uur wandelen (indien dit haalbaar is). Vervolgens sluiten we gezamenlijk af, en zullen we rond 20.45 uur klaar zijn.

De Nationale Diabetes Challenge is een bewezen effectieve wandelinterventie van de Bas van de Goor Foundation. Bij deze interventie werken professionals uit het zorg-, sport- en sociale domein samen om mensen op een laagdrempelige manier in beweging te brengen. Gedurende 20 weken wandelen deze professionals één keer per week mee met een groep deelnemers om samen te werken aan een gezondere leefstijl en duurzame gedragsverandering.

Agenda

Tussen de Lakens met Daphne Gakes



Datum: 
zaterdag 20 april 2024 20:15

 

Daphne_Gakes_Tussen_de_Lakens_Foto_Iwan_de_Brabander_2324_liggend (2).jpg

Tussen de Lakens met Daphne Gakes

Zaterdag 20 april 2024 is Daphne Gakes te zien in theater vanBeresteyn met de voorstelling ‘Tussen de Lakens’. Daphne is een veelzijdige Nederlands schrijfster, theatermaakster en zelfbenoemd ‘seksprofessor’ die met haar unieke benadering van seksualiteit en intimiteit de wereld van de seksuele voorlichting op zijn kop zet.

De voorstelling Tussen de Lakens is een unieke vorm van seksuele voorlichting in cabaretvorm. Je krijgt niet alleen waardevolle informatie, maar Daphne neemt je ook mee op een plezierige reis vol komische sketches, improvisatie en hilarische scènes.

‘Tussen de Lakens’ opent het gesprek over intimiteit, overgave, verbinding, blokkades, sensualiteit en verleiden. In dit onderzoek laten we los hoe seks eruit hoort te zien en richten we ons op hoe je dichtbij je seksualiteit komt te staan en hoe je dit zou kunnen verdiepen.

Datum: Zaterdag 20 april
Aanvang: 20.15 uur
Toegang: € 17,50 [ Inclusief garderobe en drankje ]

Tickets en informatie via: www.vanberesteyn.nl,0598-634566 of de
theaterkassa. Geopend van maandag tot en met vrijdag van 10.00 – 16.00 uur.

vanBeresteyn / Museumplein 5a  / 9640 AD Veendam /  www.vanberesteyn.nl

Nieuws

Verdiend applaus voor Winkler Prins Harmonie



WPH-podium.JPG
 
In een goedgevuld Cultuurcentrum vanBeresteyn trad zaterdagavond de Winkler Prins Harmonie op. Met een enthousiast slotapplaus maakte het publiek duidelijk dat het met volle teugen had genoten.

Het orkest nam de zaal mee op een muzikale reis over de continenten. Met onder andere muziek uit de film Out of Africa, een stuk over de Portugese ontdekkingsreiziger Ferdinand Magellan en Barbie's world, de soundtrack van film Barbie, verkende de WPH onder leiding van dirigent Jack Horst op muzikale wijze de wereld.

De WPH mag dan een schoolorkest zijn, de kwaliteit van de muziek maakt duidelijk dat er een volwaardige harmonie op het podium zit, die net zo makkelijk klassieke muziek van Fauré speelt als hedendaagse hits van Avicii en Nick en Simon. Zelfs muziek van de Duitse metalband Rammstein stond op het repertoire.

Daarnaast maken de orkestleden er ook altijd een feestelijke show van. Dit jaar verschenen onder anderen horrorfiguren, hardrockers en een Tina Turner-lookalike op het podium.
 
Slagwerker en huisarrangeur Max van Linge werd in het zonnetje gezet: hij is inmiddels 12,5 jaar lid van de WPH; dirigent Jack Horst kreeg vanuit de schoolleiding de eer die hem toekwam voor zijn 30-jarig jubileum als dirigent.

Pagina's

Abonneren op parkstadveendam.nl RSS