Nieuws

10 jaar parkstadveendam.nl20140915_Taart_Parkstadveendam_03.jpg

Vandaag, precies 10 jaar geleden werd het eerste bericht geplaatst op parkstadveendam.nl en nog steeds vindt u hier het laatste nieuws over Veendam en omstreken. 10 jaar, dat is reden voor reflectie en een feestje vonden wij en daarom nemen we u even mee terug in de tijd, langs alle hoogte- en dieptepunten van het afgelopen decennium.

10 jaar geleden zag Veendam geen brood in de zaterdagmarkt, hield toenmalig burgemeester Ab Meijerman een pleidooi voor cameratoezicht in het centrum en hoorde de verdachte van de moord op Varscha Mohansing in hoger beroep 12 jaar en TBS tegen zich eisen. Ook speelde Melanie Safka in een uitverkocht vanBeresteyn.

Niet alleen Varscha kwam door geweld om het leven, ook was er in 2008 de moordzaak aan de Langeleegte waarbij de beelden van onze fotografen zelfs in de landelijke media gebruikt zijn. Ook dit is één van de speerpunten van parkstadveendam.nl, 112 verslaggeving. Van verkeersongeval tot traumaheli inzet en van kat in de boom tot brandstichting in het centrum, onze verslaggevers waren er bij en berichtten u er over.

Maar in maart 2010 was de maat vol, het vermoeden rees dat de pyromaan die toen actief was in Veendam zijn daden pleegde om het nieuws te halen en parkstadveendam.nl heeft toen ook het besluit genomen om te stoppen met de verslaggeving van branden in het centrum van Veendam. Tot op de dag van vandaag is het onduidelijk wie de dader is.

Ook op sportief gebied hebben we hoogte- en dieptepunten beleefd. Van de vierde plaats in de eerste divisie voor BV Veendam tot aan het faillissement in 2013. Van de successen van de wielervereniging Stormvogels tot het Nederlands kampioenschap ATB voor brandweer. De successen van onze judoërs en de inzet van de leerlingen van de Winker Prins voor Dance4Life. Dit alles brachten wij onder uw aandacht, vaak vergezeld van foto's geschoten door lokale fotografen.

Muziek en cultuur in Veendam heeft ook zeker onze aandacht, zo doen zij regelmatig verslag van optredens in vanBeresteyn en van concerten in het centrum maar ook van de gezelligheid op de jaarlijkse braderie en de intocht van de avondvierdaagse. Ook onze live uitzending van de intocht van Sinterklaas behoord tot de hoogtepunten. En zo kunnen we nog wel even doorgaan over 10 jaar verslaggeving van het lief en leed van Veendam en omstreken.

10 jaar verslaggeving en bijna 17.000 berichten verder maar we zijn nog lang niet klaar met schrijven en fotograferen en wij hopen dat u ons nog jaren wilt blijven volgen zoals u al jaren doet. Met zo'n 10.000 unieke bezoekers per maand laat u ons massaal weten dat u onze verslaggeving waardeert. Dit kwam onder andere tot uiting met het winnen van de aanmoedigingsprijs in 2007 en de eerste prijs in 2009 van de lokale complimenten, een initiatief van de Rabobank. Als onze blijk van waardering belonen we u daarom voor onze 10e verjaardag met deze vernieuwde site en hopen we dat u ons met hetzelfde enthousiasme blijft volgen als u dat de afgelopen 10 jaar heeft gedaan.

Natuurlijk was dit alles niet mogelijk zonder de tomeloze inzet van onze verslaggevers, fotografen en alle andere vrijwilligers die 10 jaar parkstadveendam.nl mogelijk gemaakt hebben. Ook willen wij onze adverteerders bedanken, door hun advertenties hebben zij een zeer belangrijke bijdrage geleverd aan het in de lucht houden van parkstadveendam.nl, wij hopen dan ook dat u ons blijft ondersteunen.

Rest ons alleen nog de woorden: parkstadveendam.nl, op de komende 10 jaar!

Nieuws

Buurtwerk Veendam Noord komt naar u toe deze herfst20140917_20130815_124006.jpg

BUURTWERK - Gewapend met gratis warme chocolademelk, koffie en thee gingen buurtwerkers Hans Strijbosch, Evelien Korf en Ineke van Loo van Welzijnsstichting Compaen woensdag  10 september de straat op. Hun doel: de Veendammers een stem geven en bijstaan met informatie en advies. Ook  de dames van Wijk- en Buurtbeheer Centrum Veendam waren deze middag vertegenwoordigd. Er zijn veel interessante gesprekken gevoerd met spontane voorbijgangers over de ontwikkelingen in de wijk, zorg, welzijn, geld, wonen en werk.

‘Wij vinden het belangrijk dat er meer tijd gestoken wordt in het verzamelen van signalen en ideeën uit de samenleving. Dit sluit ook goed aan bij de veranderende verhouding tussen lokale overheid, professionals en bewoners. Hierbij worden wijkbewoners actiever betrokken bij het zelf participeren in projecten ten gunste van hun eigen omgeving. Mooie initiatieven die al zijn ontstaan zijn bijvoorbeeld de Koffieochtend en het Volkstuinenproject van Beste Buur in Veendam Noord. Dit wordt nu volledig door en voor wijkbewoners georganiseerd. Wij ondersteunen mensen graag bij soortgelijke initiatieven. Daarom gaan wij graag de dialoog aan met mensen.’ Alsdus Evelien Korf.

Tijdens deze vruchtbare middag zijn diverse signalen naar boven gekomen. ‘Ik ben mijn baan kwijt en heb moeite om de rekeningen te betalen. Kan ik hier nog wel blijven wonen? ‘De zorg wordt onbetaalbaar en voor mij onbereikbaar nu ik zoveel moet bijbetalen!’ ‘Ik maak me zorgen over mijn buurman, hij vereenzaamt en verwaarloost zichzelf. Wat kan ik doen?’ ‘Ik begrijp niks van die papierwinkel, kan ik hulp krijgen bij mijn thuisadministratie?’ Maar ook ‘Hebben we hier een jongerencentrum in Veendam dan? Wat gaaf! Ik kom gauw een keer kijken.’ ‘Ik zou zo graag iets gezelligs doen met onze straat. Hoe pak ik dat aan?’

20140917_Buurtwerkers_Noord_najaar_2014.jpg

Binnenkort gaan zij weer de straat op om nieuwe verhalen op te halen. Bent u er ook bij?

U vindt de buurtwerkers op de volgende locaties:

  • Woensdag 1 oktober, Hertenkamp, van 13.00 – 14.30 uur
  • Woensdag 22 oktober, Meridiaan, van 13.00 – 14.30 uur
  • Woensdag 12 november, o.b.s. de Braskörf, locatie Cornelis Jetseslaan 13.00 – 14.30 uur
  • Woensdag 3 december, Volkstuinen Somerlustweg, van 13.00 – 14.30 uur

 

Nieuws

Tweede Homecoming avond in Veendam
Zaterdag 15 november in vanBeresteyn!CONCERT - HomecomingNederland komt opnieuw met een groot concert terug naar Veendam. In 2012 was het voor het eerst dat men naar Veendam kwam. Het was gelijk compleet uitverkocht. In 2008, 2010 en in 2012 hebben ze in meerdere theaters meerdere concerten gegeven en hierop is zeer positief gereageerd. Het is een zeer gevarieerd programma met verschillende optredens en mee zing momenten. Wat is nu precies een” homecoming-concert” zult u wel denken. In het kort komt het erop neer dat een groep van ongeveer  40 enthousiaste mensen uit onze regio een avondvullend programma met (Southern) gospelmuziek ten gehore brengen. Op een bijzondere manier wordt het woord van God door gegeven. Tevens zijn er een 6-tal regionale gospel artiesten zoals: U-turn, gospel4U, Metanoya, Daan Kroeze, True Desire vocal band en het grote Homecomingkoor. De zaal is zo ingericht dat je het gevoel krijgt alsof je in de huiskamer zit.

Het doel is samen te genieten van de liederen en met velen het evangelie van Jezus Christus te ontvangen, te delen en door te geven in een laagdrempelige omgeving. Het is een mooie gelegenheid samen met familie en vrienden te genieten van de liederen en God te prijzen op een manier die zeer aanstekelijk is!

Het is natuurlijk prachtig als u besluit om naar dit concert te gaan. Het is dicht bij, gewoon  in Veendam in het theater vanBeresteyn.  Kaarten zijn verkrijgbaar á € 15,00 (inclusief pauze drankje) per kaart via www.vanberesteyn.nl . Het zou ook geweldig zijn als u met meerdere mensen zou komen. Een idee is ook  1  of meerdere kaarten weg te geven aan familie en of vrienden  als verjaardagskado. 

We zien u graag op 15 november om 20.15 uur in vanBeresteyn!

Meer informatie kunt u vinden op www.homecomingnl.nl

 

Actual Weather

wo 17 sep 2014 18:59

RTV Parkstad

(G)oud & Nieuw staat stil bij André Hazes20140917RTV_Parkstad_hazesspezial.jpg

ANDRE HAZES - (G)oud & Nieuw staat stil bij het feit dat het op 23 september alweer 10 jaar geleden is dat André Hazes, de grootste volkzanger die Nederland gekend heeft, het tijdelijke voor het eeuwige verruilde. Tot op de dag van vandaag heeft hij nog steeds heel veel fans en leeft zijn muziek voort in vele harten.

Op vrijdag 26 september vanaf 19 uur kun je luisteren naar een André Hazes special met leuke anekdotes, zijn leven en zijn muziek.
Samenstelling en presentatie: Robert Schuuring

Het programma wordt overigens op zaterdag 27 september herhaald vanaf 21:00 uur.

Radio Parkstad is te ontvangen in de regio Veendam op de FM 106.9 MHz, op de kabel SKV 108.00 MHz en wereldwijd via internet via www.rtv-parkstad.nl

Vrijwilligers

Vacature van de week: Creatieve kok voor het Eetcafe CompaenIedere vrijdag serveert het Eetcafé van Compaen in de Ontmoetingruimte om 17.15 uur een maaltijd voor mensen met een kleine beurs. Maar ook elkaar ontmoeten en het onderhouden van sociale contacten spelen een belangrijke rol. Voor het bereiden van de maaltijden zoekt het steunpunt een creatieve kok die een volwaardige maaltijd kan bereiden en de inkoop daarvoor regelt. Er zijn nog 2 koks en u kookt om en om. U wordt bijgestaan door jongeren die hun maatschappelijke stage doen bij het Eetcafé. Daarom is het ook van belang dat u goed kunt samenwerken. Spreekt deze vacature u aan, meld u aan bij het steunpunt voor een kennismakingsgesprek.

Meer informatie over deze vacature of aanmelden kan bij het Steunpunt Vrijwilligerswerk op dinsdag- en donderdagmiddag tussen 13.00 en 16.00 uur in het Compaen gebouw aan het Jan Salwaplein 3 in Veendam.

Telefonisch is het steunpunt te bereiken van maandag t/m donderdag, telefoonnummer 0598 - 698119.

Een e-mail sturen kan naar: vrijwilligerswerk@compaenveendam.nl

Vacatures vrijwilligerswerk en maatschappelijke stages staan op de site www.vrijwilligersgroningen.nl

Nieuws

Open dag bij Huize Sint Franciscus VeendamOPEN DAG  - Huize Sint Franciscus organiseert op zaterdag 4 oktober van 14.00 tot 16.00 uur een open dag voor iedereen.

Geïnteresseerden kunnen een rondleiding krijgen en overal een kijkje nemen; onder andere in verschillende appartementen, de kapel, de tuin, het winkeltje enz.

Er zullen verschillende professionals aanwezig zijn voor het beantwoorden van vragen, bijvoorbeeld de indicatiecommissie en medewerkers van WoonZorg Nederland, zodat men toegang heeft tot alle benodigde informatie. Ook huidige bewoners zullen aanwezig zijn om wat te vertellen over wonen in Huize Sint Franciscus. En dit alles natuurlijk in een open en gemoedelijke sfeer, onder het genot van een kopje koffie of thee.

De locatie is Huize Sint Franciscus, Prins Bernhardlaan 56 in Veendam.

Sport

Strafschoppen waren de enige twee hoogtepunten bij
Veendam 1894 - Wildervank20140916_VV_Wildervank_IMG_0100.JPG

Tekst Jacob Kuipers

VOETBAL - Voorafgaand aan de wedstrijd tussen de beide derdeklassers Veendam (zon) en Wildervank (zon) dachten de toeschouwers waarschijnlijk dat het een echte derby zou worden. Maar dat werd het niet! De enigste hoogtepunten waren de strafschoppen die Veendam en Wildervank kregen. In de 44ste minuut kreeg Veendam een strafschop. Leon Zijlstra werd aangetikt door doelman Michiel Bakker van Wildervank en Veendammer Hollander miste jammerlijk. En in de 61ste minuut was het  wel prijs toen Youri Vondeling werd gevloerd binnen de beruchte lijnen. En Roland van der Velde schoot Wildervank naar een 1-0 voorsprong.

In de eerste helft probeerden beide ploegen elkaar de nodige plaagstootjes te geven. In het verloop van de tweede part leek het er meer op, maar dat het een 'bloed, zweet en tranen' wedstrijd was, dat zeker niet. Oefenmeester Veldhuis van Wildervank (zon) daarover: “De wedstrijd was vrij rommelig vond ik. En de eerste helft ging het gelijk op en in de tweede helft eigenlijk ook wel. Maar voetballend zijn we gewoon iets beter, denk ik. Maar we hebben het gewoon niet goed uitgespeeld. We hadden gewoon iets rustiger moeten blijven in balbezit. Maar uiteindelijk zijn we blij dat we winnen. Er zat wat meer in en we maakten ons zelf onnodig moeilijk.”

Maar na die 1-0 voorsprong voor jullie, toen kwam de 'vlam pas echt in de pan'. De eerste helft was toch een beetje aan de saaie kant. Wildervank-trainer Jaap Veldhuis: “Ja, dat kan ik me voorstellen. Voor de neutrale toeschouwer is het wat saai denk ik. Aan de andere kant is het gewoon anders  en dan probeer ik gewoon te kijken waar liggen de zwaktes bij de tegenstander. En hoe voetballen zij. En dat was eigenlijk wel bekend.  Ze spelen heel veel de lange bal en dat was na die 1-0 voorsprong voor ons nog veel meer. En gelukkig viel dat niet goed voor hun”, aldus de winnende trainer. 

Maar nu de wedstrijd. In de derde minuut was het Veendammer Marc van der Laan die Wildervank gelijk een waarschuwing gaf. Zijn vrije trap suisde net langs het doel van de bezoekers. Daarna deed 'buurman'Wildervank van zich spreken. Flankflitser Stefan Mulder werd gehaakt en 'spielmacher' Alfred Tuntelder mocht een vrije trap nemen. Maar doelman Arnoud Bentum van Veendam pakte de bal éénvoudig. Na een half uur dacht Wildervanker Vincent van Marle waarschijnlijk: 'ik schiet maar eens op doel'. En zijn inzet ging rakelings over de deklat.

En Veendammer doelman Arnoud Bentum dacht waarschijnlijk 'wat jij kan, kan ik ook'. Maar dan op een andere manier. Een formidabel optreden was het vervolg toen verdediger Eric van Sprundel van Wildervank een 'kanonsschot' losliet. Met een 'katachtige' redding voorkwam de Veendammer-sluitpost een voorsprong van Wildervank. Maar in de 44ste minuut wilde aanvaller Mulder van Wildervank de scheidsrechter van de wijs brengen en liet zich theatraal vallen. Maar arbiter Van Doorn had het goed gezien en liet verder spelen.

Na de pauze ging Wildervank gelijk op jacht naar een goal. Een paar vrije trappen van Alfred Tuntelder en Vincent van Marle misten de juiste richting. En in de 53ste minuut  kwam bij Veendam Kevin Schuring in het strijdperk en Glenn Meijer mocht de douches opzoeken. Een minuut later werd er weer gewisseld bij Veendam. Want op eigen veld een punt verspelen aan Wildervank was teveel van het goede. In de 60ste minuut kwamen er weer twee nieuwe strijdkrachten in bij Veendam. 

Alles werd in werking gezet om hun opponent met 'lege handen' naar huis te sturen. Maar helaas, Wildervanker Youri Vondeling werd gevloerd in het strafschopgebied en arbiter Van Dooren kon niks anders doen dan naar de stip te wijzen. En maatje Roland van der Velde deed wat van hem verwacht werd en scoorde beheerst de 0-1. Een paar minuten later greep coach Jaap Veldhuis in door twee spelers te vervangen, waaronder de topscorer Van der Velde.

Maar het echte 'vuurwerk' moest nog komen. Vanaf de 65ste minuut in de tweede helft brandde de strijd strijd echt los en er kwam weer een ouderwetse Veenkoloniale derby tevoorschijn. Voor die tijd was het ouwe jongens krentenbrood. Er volgde een goede combinatie over veel schijven bij Wildervank en Stefan Mulder schoot hoog over. Er werd weer gewisseld bij Wildervank en Veendam kreeg mogelijkheden op een goal. Veendam drukte en drukte en Wildervank moest alle zeilen bij zetten om Veendam van het lijf tehouden.  Maar het was in de slotfase weer die dekselse Mulder die de bal kreeg en scoorde voor Wildervank bijna weer. Maar doelman Arnoud Bentum van Veendam voorkwam erger.

Nieuws

Knooppunt van de vier gemeenten tijdens
Open Monumentendag & Culturele UitdagIMG_2319.JPG

NOSTALGIE - Huize Bareveld was zaterdag het knooppunt tussen de vier gemeenten Veendam, Pekela, Aa en Hunze en Stadskanaal. Gezamenlijk hadden de gemeenten de Open Monumentendag georganiseerd. Het thema van dit jaar was ‘Op reis’. Van oudsher is Bareveld een verbindingspunt waar verschillende wegen, kanalen en vroeger de Noord Ooster Spoorlijn bij elkaar kwamen. Tijdens deze dag was met verschillende nostalgische vervoersmiddelen de monumenten en de verschillende activiteiten te bezoeken.  

De stoomtrein van de STAR pendelde tussen Stadskanaal en Veendam heen en weer, met als opstaphalte ook Bareveld. Er was veel belangstelling voor, het perron heeft er vol gestaan met reizigers. Het schip Dieverdoatsie onderhield een snikkevaart naar het kerkje in Eexterveenschekanaal. Men kon met de snikke weer terug, maar ook een bus van het Nationaal Bus Museum reed een dienstregeling.

IMG_2191.JPG

De snikkevaart bood een prachtig uitzicht over het Eexterveenschekanaal, en ook een heel andere view op het beschermde dorpsgezicht. Schipper Max de Jonge heeft dit seizoen al 43 tochten gevaren. Het traject naar de kerk over het Eexterveenschekanaal was ongeveer 8 kilometer. Met 6 kilometer per uur was men dan ook nog even onderweg. Het schutten in de sluis gaf oponthoud, maar ook bezienswaardigheid. Het was heel fascinerend te zien hoe snel het water in de sluis zakte, en tijdens de terugvaart weer steeg. De bediening van de bruggen door de brugwachters was zeer vlot en er kon steeds door worden gevaren. Tijdens de schoolvakanties is er elke woensdag een combinatiedienst van de stoomtrein en de snikke. De bus van het Nationaal Bus Museum was zaterdag als nieuw toegevoegd. Vanuit Bareveld voer de Familietrouw richting Stadskanaal.

Het culturele combinatie evenement was zeer divers en er deden heel veel deelnemers mee in de vier gemeentes. Het was ook voor het eerst dat men dit zo heeft georganiseerd (klik hier voor overzicht).

IMG_1423.JPG

Op het terrein van Huize Bareveld stonden verschillende oldtimers opgesteld. Een mooie brandweerauto stond te glimmen in de zon. De verhuiswagen van Koning was te bewonderen, en mooie cabrio sportwagens.

Twee Lanz Buldog tractoren hadden er niet toevallig een plekje. Deze tractoren worden elk voor een met liefde voor detail gerestaureerde woonwagen gezet.

Martijn Krabbe uit Diever is speciaal op zoek geweest naar zo’n woonwagen. Hij kreeg een tip dat er op een volkstuintje in Amsterdam een stond. Het was van een Amsterdammer die in de weekenden voor de rust daar ging wonen. De woonwagen heeft 25 jaar op die plek gestaan en kon er ook niet zomaar worden weggehaald. Eerst moesten de bomen er omheen worden gekapt. Het weghalen met een vrachtwagen heeft een dag gekost. De ‘Tiels’ woonwagen was in de 50er jaren in Tiel gemaakt. Het verkeerde in zwaar verwaarloosde staat. Het dak, de vloer en de zijkanten waren verrot. In  Uffelte heeft Martijn er 3.5 jaar aan gewerkt om het weer tiptop te krijgen. Het buitenste aluminium plaatwerk is origineel, en ook het mooie hardhouten snijwerk in het interieur. De houten schroten zijn nagemaakt en het onderstel is vernieuwd. De wagen heeft een lengte van 8,5 meter. Dat verschaft veel meer ruimte dan de opvolger van de woonwagen, de caravan.

IMG_1490.JPG

Het antiek meubilair is op rommelmarkten en vrijmarkten bij elkaar verzameld. Van een oud dressoir is een keukenblok gemaakt. Net voor de bouwvak was ie klaar, vertelde Martijn. In Bareveld was het zijn tweede show met de wagen. Tijdens de bouwvak is er drie weken mee door Nederland, en een stukje door Duitsland, heen getrokken. Een Lanz Bulldog trekker uit 1940 staat er dan voor. Met 30 kilometer per uur is er genoeg tijd om alles onderweg goed te zien. En ook zelf krijgt hij er veel bekijks mee. In een optocht van drie woonwagens met drie tractoren trekt men achter elkaar aan.

Martijn zijn vader Klaas uit Uffelte stond tegenover hem met een woonwagen uit 1951, ook een Tiels. Oorspronkelijk hoorde de woonwagen in een circus thuis, en was ook op kermissen veel te zien. De Tiels van Martijn komt uit een circus, maar het is niet meer te achterhalen welk.

IMG_1471.JPG

Klaas is voorzitter van de Stichting RINGO (Restauratie Instandhouding Nostalgisch Circus Oldtimers).  Naar schatting zijn er in Nederland nog een kleine 200 wagens over. Er zijn 45 leden waarvan sommige meerdere wagens hebben. Klaas zelf heeft er drie. Een uit 1936 is een Bugenhoutse, een paardenwagen uit België. En een Helmondse wagen hoort in de stal. Ook Klaas kampeert samen met zijn vrouw Grietje ermee. En men gaat veel naar meetings met de wagens.

In de woonwagens is er plenty ruimte, maar vroeger had men die ook wel nodig. Er werd met 12 tot 14 kinderen in geslapen. De ouders en de kleine kinderen sliepen op een stapelbed in de slaapkamer, de oudere kinderen in de woonkamer. Zij lagen in bakken op jutezakken die met stro waren gevuld.

IMG_1499.JPG

Bij brand konden vader en moeder de voordeur uit. In het keukengedeelte sliep het oudste kind bij de achterdeur, want die kon de kinderen in de woonkamer redden.

De wagen is in 1995 gerestaureerd. En ook Klaas heeft het meubilair er bijgezocht. In het interieur staan Culemborgse stoelen. Met het wapen van Culemborg, de meubelstad van Nederland. Ze komen ook uit een woonwagen en zijn speciaal op maat ervoor gemaakt. Klaas staat met een kleine en met een grote kop van jut op nostalgische kermissen met de woonwagen erbij. Klaas en Grietje zijn er vijf weken mee op vakantie geweest. Er is een trektocht mee gemaakt door Duitsland,  Denemarken en door Normandië. Ook de Eifel en Luxemburg door met het aandoen van de meetings. Eigenlijk overal waar Klaas Krabbe gevraagd wordt.

IMG_1493.JPG

Fotoalbum: 
Nieuws

Open huis nieuwe locatie Watersportbedrijf VertrouwenRUIMTELIJK - Onlangs stonden de deuren op de nieuwe locatie van Watersportbedrijf Vertrouwen open voor hun clientèle en geïnteresseerden. En dat waren nogal wat deuren. De oppervlakte is maar liefs 16.000 vierkante meter groot, waarvan er 5.000 vierkante meter overdekt is. Het voormalige fabrieksterrein met de bebouwing behoorde toe aan de Agrarische Unie, en heeft jarenlang leeg gestaan. Het is nog wel even wennen, en Grieto Visser heeft twee oude fietsen aangeschaft om vlotter over het terrein te kunnen komen.

20140908_Open_huis_verhuizing_Watersportbedrijf_Vertrouwen_IMG_0593.JPG

De start van het bedrijf was in een voormalige supermarkt aan de Middenweg, welk Visser zelf heeft gerund. Het pand werd te klein en het werd verruild voor de voormalige boerderij aan de Poststraat in Wildervank. Het watersportbedrijf werd een begrip. Op het oude adres in de voormalige boerderij heeft het gezin 35 jaar vertoeft. Het is echt een familiebedrijf.

20140908_Open_huis_verhuizing_Watersportbedrijf_Vertrouwen_IMG_0628.JPG

Twee jaar geleden dachten Visser en zijn vrouw vanwege de leeftijd aan stoppen. Maar de kinderen wilden graag met elkaar met de zaak verder. Er werd omgezien naar een nieuw onderkomen. Langebosch kwam in beeld vanwege een mogelijke uitbreiding van het Langeboschmeer met een nieuwe jachthaven. Maar omdat er geen zand geleverd kon worden voor de N33 werd dit niet haalbaar. De gebouwen en loodsen van de Agrarische Unie was door Jos Kraan onder de aandacht gebracht, en het gehele complex werd overgenomen. Het is een fantastische plek, met twee zijden aan het water.

Behalve voor de verkoop is er ook verhuurruimte voor boten beschikbaar, en tevens voor caravanstalling. Er is een brede variëteit aan pleziervaartuigen te koop. Van zeilboten tot speedboten, kruisers, sloepen en jachten. Nu er veel meer ruimte beschikbaar is komen daar ook grotere exemplaren bij. Ook historische schepen kan men er al vinden. Alle boten zijn inmiddels over naar de nieuwe locatie. In de winkel op de oude locatie kan men de komende maanden nog terecht voor de watersportaccessoires en duikersartikelen, maar per 1 april 2015 moet ook deze geheel overgeplaatst zijn. En zal op die dag feestelijk te bezichtigen zijn.

Tijdens het open huis van het nieuwe onderkomen zijn er 150 belangstellenden geweest. Naast clientèle waren het ook leden van duikclubs, waar duikersbenodigdheden aan wordt geleverd. Voor leden van onder meer Duikteam Mako uit Veendam, Duikclub Latimeria uit Stadskanaal, Duikteam Miramar uit Groningen en leden van de Northsea Wreckdive Team was het tevens een soort treffen onder elkaar. Ook de eigen Duikschool VG Diving was uiteraard aanwezig. De duikschool is 22 jaar geleden in het opvolgende pand in Wildervank opgericht, samen met zijn vriend Victor van Mierlo. Activiteiten zoals theorie en lessen wordt bij de winkel gegeven. Ook deze gaat een plekje in het nieuwe complex krijgen.

De recessie heeft ook in de duiksport toegeslagen met teruggelopen ledenaantallen. De duiksport met al de benodigdheden is niet de goedkoopste sport. Ook in de pleziervaart is het teruggelopen. Maar stalling en onderhoud neemt daarentegen toe. Men is zuiniger op de boten en wil dit graag binnen gestald hebben. Visser verwacht dat de stalling binnen een jaar verdubbeld zal zijn.

Grieto Visser is van oudsher een Wildervanker. Hij is een schipperszoon. Zijn ouders hebben altijd gevaren en Visser heeft 54 lagere scholen bezocht. Dat was niet praktisch voor het naar school gaan en kwam bij zijn grootouders te wonen, eveneens schippers maar niet varende meer. Mevrouw Everts-Mackeno, wethouder van Wildervank, was zijn pleegmoeder en zorgde dat hij op school kwam. Totdat op zijn zestiende ook zijn ouders met de scheepvaart waren gestopt. En op het schip bleven wonen met een vaste ligplek voor de houthandel van Meihuizen. Waar ook zijn grootouders aan wal lagen. Na zijn trouwen heeft Grieto een van de schepen tot woonruimte verbouwd. Hij heeft in het supermarktwezen gezeten, en later aan de Middenweg kreeg hij zelf een supermarkt. In dat pand begon Visser, samen met zijn vader, de handel in boten.

Fotoalbum: 
Nieuws, Regio

Weekendafsluiting N33 Veendam – ZuidbroekWerk_in_uitvoering.gif

N33 - Rijkswaterstaat sluit van vrijdag 19 september 19.00 uur tot maandag 22 september 6.00 uur de N33 tussen N366 Veendam en A7 Zuidbroek af. Gedurende deze periode is dit wegdeel in beide richtingen afgesloten voor alle verkeer.

Het verkeer wordt met behulp van gele borden omgeleid. Rijkswaterstaat adviseert weggebruikers rekening te houden met een langere reistijd.

De werkzaamheden bestaan uit het aanbrengen van het laatste stukje asfalt en geleiderail bij de bruggen over het Winschoterdiep. Per maandag 22 september a.s. rijdt het verkeer over beide bruggen.
Hiermee is de verdubbeling van de N33 Assen - Zuidbroek gereed.

De komende tijd worden er nog wel afrondende werkzaamheden op het onderliggend wegennet uitgevoerd.  

Het weekend van vrijdag 26 september 19:00 uur tot maandag 29 september 6:00 uur is gepland als reserve weekendafsluiting. 

Verdubbeling N33 Assen - Zuidbroek
Rijkswaterstaat werkt, in samenwerking met de provincies Groningen en Drenthe en de omliggende gemeenten, aan de verdubbeling van de N33 tussen Assen en Zuidbroek. Dit gebeurt om de veiligheid en de doorstroming te verbeteren en de bereikbaarheid van de regio te vergroten.

Pagina's

Abonneren op parkstadveendam.nl RSS