Overslaan en naar de inhoud gaan

ParkstadVeendam.nl

Advertentie

Terras De Bank Veendam geopend

Door Redactie op vrijdag, 24 mei, 2024 - 17:34

Door Peter Panneman

Veendam heeft er sinds vrijdagmiddag 16.00 uur een nieuw terras bij. Bij borrelcafé “De Bank” aan het Beneden Oosterdiep in Veendam werd het gloednieuw terras officieel door wethouder Henk Jan Schmaal geopend. Dit alles onder ideale (terras)weersomstandigheden.

Uitbater Iris Huberts sprak op 21 april 2023 tijdens de opening van De Bank al de wens uit om op termijn plannen te maken om een terras aan te leggen. Nu 13 maand later is het dan zover en kunnen bezoekers heerlijk vertoeven op het terras.


Advertenties

Open huis Museum Collectie ter Borg

Door Redactie op vrijdag, 24 mei, 2024 - 10:28

open huis 2024.jpg

Museum Collectie ter Borg is op de zondagmiddagen 2 juni en 30 juni open van 13.00 – 16.00 uur.

U bent van harte welkom om kennis te maken met de collectie landbouwhandgereedschappen die landbouwer ter Borg in zijn werkzame leven heeft verzameld. Dit is zeer de moeite waard. Ook kunt u de wisselexpositie bekijken die laat zien wat de Herinrichting het Veenkoloniale gebied heeft gebracht. Dat is niet alleen de landbouw, maar het hele gebied heeft toen een “kapitale impuls” gehad!

Wim en Geert-Jan Dussel (1).jpeg

Museum Collectie ter Borg:

  • Ommelanderwijk 51B (achter de Stainkroeg), Veendam
  • www.veenkoloniaal-landbouwmuseum-terborg.nl
  • E-mail: stichtingterborg@gmail.com

Advertenties

Een prefab woning biedt
een goedkoop alternatief

Door Redactie op vrijdag, 24 mei, 2024 - 10:09

Foto Expect Best


Wanneer je een woning wilt laten bouwen, dan wil je zo kostenefficiënt mogelijk te werk gaan. Door de woning geheel naar eigen visie te laten ontwerpen, ben je vaak extra veel geld kwijt. Het helpt dan om te kiezen voor een prefab woning waarbij veel aspecten reeds in de fabriek worden voor gemaakt. Je kiest daarmee eigenlijk voor een bouwpakket, waardoor de woning weliswaar minder uniek wordt, maar zeker niet minder persoonlijk. Er zijn namelijk nog voldoende aspecten waar je jouw stempel op kunt drukken en die overeenkomen met jouw woonwensen. Je bespaart bovendien op aanvullende kosten, waardoor dit een perfect alternatief is voor menig woningeigenaar die zelf een woning wilt laten bouwen. 
Bij De woonwensfabriek kom je in gesprek met een specialist die precies kan aangeven wat je kunt verwachten, bij bouw van een prefab woning.

Naar wens bouwen
Een prefab huis bouwen maakt het mogelijk om betaalbaar een woning te realiseren op een kavel naar keuze. Het bouwen van dit type woning maakt de gehele bouwprocedure een stuk eenvoudiger. Verschillende aspecten worden bij een prefab woning namelijk aangeleverd als bouwpakket, waardoor deze snel en eenvoudig in elkaar te zetten valt. Ondanks dat aan het model van de woning vaak niet direct meer aanpassingen zijn te maken, kun je nog voor verschillende onderdelen van de woning jouw woonwensen aangeven. Voor huizenbouwers is een prefabwoning laten bouwen een snel en betaalbaar alternatief, waarbij alsnog een droomwoning is te realiseren. Je kunt rekenen op deskundig advies en professionele begeleiding bij het inrichten van de woning en de aanleg van een prachtige tuin. 

Betaalbare prefab woning
De kosten voor een prefab woning verschillen, doordat dit afhankelijk is van verschillende factoren. Uiteraard zul je moeten betalen voor aanschaf van het bouwkavel en volgen kosten voor de bouw van de woning zelf. De woonoppervlakte van de woning is bepalend voor een groot deel van de kosten en daarnaast spelen woonwensen een rol voor de inrichting van de woning. Het is belangrijk om allereerst wensen en behoeften in kaart te brengen, zodat hierover een adviesgesprek kan volgen. Alle persoonlijke wensen worden meegenomen in de opbouw van het interieur, waardoor kosten verschillen op basis van persoonlijke voorkeur. Doordat specifieke aspecten reeds in de fabriek worden voorgemaakt, bespaar je wel op kosten die normaal spelen bij de bouw van een woning. Aan de hand van een stappenplan kan worden vastgesteld hoe de woning eruit zal komen te zien en hoe hoog de uiteindelijke kosten zullen uitvallen. 

Advies bij bouw van prefab woning
Aangezien je niet standaard kunt rekenen op subsidie voor woningbouw, is het verstandig om de bouw van een prefab woning te overwegen. Je kunt zo alsnog een droomwoning realiseren, zonder hiervoor de hoofdprijs te hoeven betalen. Laat je deskundig adviseren door ervaren specialisten omtrent de voordelen van een prefab woning en wellicht kan dit een goed alternatief zijn om alsnog een droomwoning mogelijk te maken. Je kunt doorgaans voldoende je eigen stempel drukken op het ontwerp, waardoor de woning alsnog persoonlijk aanvoelt en aansluit bij individuele voorkeuren en behoeften.

Advertenties

Nedmag’s Leutje Sail in Veendam
op zaterdag 8 juni

Door Redactie op vrijdag, 24 mei, 2024 - 10:03
Datum

 

Bogdike organiseert voor de tweede keer Nedmag’s Leutje Sail in Veendam op zaterdag 8 juni.

Het succes van de eerste editie vorig jaar vroeg om een vervolg van dit evenement. Op zaterdag 8 juni is de locatie Molenstreek, Blankensteinkade, Bocht Oosterdiep en ook het Veenlustplein en centrum het decor van ‘Nedmag’s Leutje Sail’. 

In de haven legt een flink aantal schepen aan en is er van alles te zien en te doen rondom het water. Op een podium in de haven staan de hele middag verschillende shantykoren op te treden. Ook zullen radiografisch bestuurbare bootjes in het water zorgen voor een klein spektakel. Natuurlijk is er horeca aanwezig voor een drankje zijn er allerlei etenswaren te verkrijgen.  
 

Dit keer zijn ook in het centrum verschillende activiteiten georganiseerd. Zo is op het Veenlustplein van alles te doen zoals een rodeosurfplank en limbodansen. En staat er een podiumtrailer waar bands en DJ optreden. 

Dit evenement dat wordt georganiseerd door stichting Bogdike begint om 13.00 en duurt tot 17.00 uur.
 

Advertenties

We mogen weer…

Door Redactie op donderdag, 23 mei, 2024 - 11:52



In Nederland vinden de Europese verkiezingen plaats op 6 juni 2024. Iedere EU-burger van 18 jaar en ouder mag stemmen. 

Als je zelf niet kan stemmen, kan je iemand volmacht geven om in jouw plaats te stemmen. Het is ook mogelijk om in een andere gemeente te stemmen als je een kiezerspas aanvraagt, of om te stemmen vanuit het buitenland. De eerste verkiezingsborden zijn in Veendam reeds gesignaleerd.

Advertenties

Annelies Pleyte voorgedragen als nieuwe burgemeester gemeente Veendam

Door Willem van der Werf op woensdag, 22 mei, 2024 - 21:01


Fotograaf Bas Kijzers - baskijzers.nl

Annelies Pleyte is door de gemeenteraad van Veendam voorgedragen als nieuwe kroonbenoemde burgemeester. De voorzitter van de vertrouwenscommissie heeft dit bekend gemaakt in een bijzondere openbare raadsvergadering op woensdag 22 mei 2024.  Mevrouw Pleyte was onder andere directeur Sport bij het ministerie van Volksgezondheid en Sport (VWS) en Directeur Den Haag bij de Nationaal Coördinator Groningen (NCG). Daarnaast heeft ze veel ervaring opgedaan als politiek adviseur in de landelijke politiek.

Eind vorig jaar is de gemeenteraad samen met de Commissaris van de Koning op zoek gegaan naar een nieuwe, kroonbenoemde burgemeester. Voorzitter van de vertrouwenscommissie Robert de Jonge: “We zochten een inspirerende burgemeester met inlevingsvermogen die de gemeente Veendam verder kan helpen. Die hebben wij in mevrouw Pleyte gevonden. Behalve haar enthousiasme brengt ze ook een groot netwerk en ervaring mee.”

Annelies Pleyte
Annelies Pleyte is geboren op 7 juni 1970 in Groningen. Momenteel woont zij in Den Haag. Zij heeft diverse directie- en adviesfuncties bekleed op Rijksniveau. Oorspronkelijk komt zij uit Groningen en kent de regio daarom goed. “Ik ben echt blij met deze voordracht. Veendam is een prachtige gemeente met veel ambitie en potentie. Ik wil graag de burgemeester voor alle Veendammers zijn en Veendam vertegenwoordigen in de regio en daarbuiten”.

Voordracht
De afgelopen maanden heeft de vertrouwenscommissie, bestaande uit een afvaardiging van raadsleden van de partijen in de gemeenteraad, toegewerkt naar de raadsvoordracht. De vertrouwenscommissie heeft de voordracht voorbereid op basis van de profielschets die zij met de inbreng van de inwoners heeft opgesteld. In januari van dit jaar is de profielschets door de gemeenteraad vastgesteld.

Vervolg
De aanbeveling van de gemeenteraad wordt aangeboden aan de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, die de benoeming voorbereidt. Op voordracht van de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties wordt een burgemeester benoemd bij Koninklijk Besluit. Naar verwachting vindt de beëdiging van de nieuwe burgemeester door de commissaris van de Koning op 9 september plaats.
 

Advertenties

Liefdevolle zorg en moderne kwaliteit.
Nu ook zichtbaar in Veendam

Door Administrator op woensdag, 22 mei, 2024 - 20:33

Uitvaartzorg Matka is erg blij met het bestickeren van de ramen door Projo Reclame & Belettering Veendam. Naast de zichtbaarheid op social media is Uitvaartzorg Matka nu ook op straat in Veendam zichtbaar.

Liefdevolle zorg en moderne kwaliteit. Dat is waar Uitvaartzorg Matka voor staat. Matka is een Fins woord en het betekent “reis’, ik sta u graag bij tijdens de laatste reis, het afscheid. Het afscheid van een dierbare is iets wat je graag goed verzorgd wil hebben. Zoals diegene het gewenst had, of geheel op uw eigen manier. Alles tot in de puntjes goed geregeld en één aanspreekpunt. Betrokken en liefdevol, met zorg, rust en aandacht. Dat is hoe ik het graag voor u verzorg.

Of u verzekerd bent of niet, u kunt altijd bij mij terecht.
Kijk op matka.nu of bel vrijblijvend met 0598 715 111.


 

Advertenties

Echtpaar Potze 60 jaar getrouwd

Door Willem van der Werf op woensdag, 22 mei, 2024 - 17:51

Door Peter Panneman

Vandaag (woensdag 22 mei 2024) zijn de heer en mevrouw Potze 60 jaar getrouwd. Wethouder Ans Grimbergen feliciteerde het echtpaar vanmiddag op hun huisadres aan de Molenstreek in Veendam. Daarbij werd het echtpaar een fraai boeket bloemen en de originele trouwakte overhandigd.

Het echtpaar Henk (82) en Jannie (79) leerden elkaar kennen op de ijsbaan in Klijndijk waar na een verkeringsperiode in Odoorn werd getrouwd. Uit het diamanten huwelijk kwamen 2 dochters en zijn 3 kleinkinderen bijgekomen.

Henk heeft maar liefst 42 jaar bij Avebe gewerkt als technisch chemicus, en was daardoor véél op reis. Jannie begon haar werkzaamheden bij o.a. dokter Nijboer, 10 jaar in de winkel bij Koos Boerland, en 5 jaar bij Gall & Gall, “En toen had ik de schaapjes op het droge”, grapt Jannie.

Daarnaast zijn ze beide nog volop sportief in beweging, dat blijkt uit het feit dat ze onlangs in Veendam op de fiets zijn gestapt om vervolgens na een paar dagen en na 420 km in Zeeland aankwamen. Ook bij de lokale sportverenigingen als Bubble, V & Z Veendam, en bij de Scheidsrechtersvereniging hebben ze hun sporen na gelaten en nog steeds bekleden ze daar allerlei bestuurlijke functies en hebben het beheer over het scheidsrechter gebouw. Na de felicitaties en de gebruikelijke fotosessie van de lokale pers, werd er met de 2 dochters geproost op het heugelijke feit. “We doen niet aan koffie en gebak, want dat is voor oudere mensen” aldus het bruidspaar.

Advertenties

Kampioenschap minigolf voor senioren

Door Willem van der Werf op woensdag, 22 mei, 2024 - 16:45


Afbeelding van Stefan K.

Op vrijdag 24 mei 2024 organiseert Veendam Beweegt voor senioren de maandelijkse activiteit van de maand mei. Deze maand een speciale editie, want de activiteit vindt plaats tijdens de Veendammer Sportweek. Op het Museumplein gaan we opzoek naar de Veendammer minigolf kampioen!

Het Museumplein in het centrum van Veendam wordt op vrijdag 24 mei omgetoverd tot een minigolfterrein met 9 holes. De activiteit start om 11:30 uur en de prijsuitreiking zal zijn tussen 12:30 en 13:00 uur. Deelname aan de activiteit is gratis.

Aanmelden
Aanmelden kan via de Veendam Beweegt app of door een mailtje te sturen naar veendambeweegt@veendam.nl. Bellen kan ook. Neem telefonisch contact op met één van de medewerkers van Veendam Beweegt via 06 8685 6864.

Kick-Off Veendammer Sportweek
Aansluitend aan de minigolf activiteit vindt ook de Kick-Off van de Veendammer Sportweek plaats op het Museumplein en worden er in samenwerking met diverse sportaanbieders activiteiten aangeboden aan kinderen en jongeren. 

Advertenties

Echtpaar Jans 60 jaar getrouwd

Door Willem van der Werf op woensdag, 22 mei, 2024 - 16:02

Door Peter Panneman

Vandaag (woensdag 22 mei 2024) zijn de heer en mevrouw Jans 60 jaar getrouwd. Burgemeester Sandra Korthuis feliciteerde het echtpaar vanmiddag op hun woonadres aan de Scholthuizen in Veendam met dit heugelijke feit, en overhandigde een fraai boeket bloemen en de originele trouwakte.
 

Het briljanten echtpaar Jan (86) en Mina (81) leerden elkaar kennen via dansschool Santing in Vlagtwedde op de jaarlijkse kerstbal. Uit het huwelijk kwamen 2 dochters en 1 zoon, en daar zijn inmiddels 8 kleinkinderen en 3 achterkleinkinderen aan toegevoegd.